USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький дизайнер розробив перший в Україні тактильний атлас світу

13 Лютого 2018 19:00
У Києві нещодавно відбулася апробація тестового зразка першого в Україні атласу світу для незрячих та слабозорих людей.

Розробляла атлас громадська організація «Fight For Right». Створення тактильного Атласу світу в рамках проекту Braille Studio / Студія друку шрифтом Брайля стало можливим завдяки підтримці Гастролі добрих речей та Українська Біржа Благодійності, йдеться на сторінці ГО «Fight For Right» у Фейсбуці.

Незрячі користувачі, експерти з тифлографіки та виробники спробували відшукати найбільш вдалі рішення, аби зробити Атлас ще більш якісним і зручним.



До команди розробників долучився й луцький дизайнер Дмитро Авраменко. Чоловік розповідає, що працювали над атласом майже три місяці, повідомляє В24.

«Я свідома, громадсько активна людина. Дуже багато чую про інклюзивність, про доступність навчання для людей з особливими потребами, але реально тої ж карти світу ніхто так і не спромігся зробити за всі роки незалежності України. Незрячі досі користуються радянськими картами, на яких залишились неіснуючі в наш час країни», - каже Дмитро Авраменко.

З його слів, новий атлас світу буде зручним, як для незрячих, так і для слабозорих людей. Для незрячих написи на ньому зробили шрифтом Брайля, для слабозорих – карту розмалювали яскравими кольорами. Зібраних коштів вистачить для друку близько десяти екземплярів атласу. Їх планують передати у школи, де навчаються незрячі і слабозорі діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus