USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцький майстер виготовив понад 300 мініцерков, будинків та фортець

21 Квітня 2021 07:20
Понад 300 замків, церков, фортець і інших малих архітектурних споруд виготовив майстер з Луцька Валерій Потапчук.

Чоловік створенням мініатюр захопився 15 років тому, зараз навчає цьому дітей з різних куточків області, йдеться у сюжеті Суспільного.

Архітектурні споруди митець вигадує. Точних копій справжніх замків, каже, ще не робив. Розповідає: фантазія приходить в процесі підбору каміння і матеріалів. Кожну деталь мінібудівлі намагається зробити реалістичною.

«Десь використав сервіз старий, елементи світильників, їх на металоломі купив», – каже Валерій Потапчук. Частина колекції майстра розташована на подвір’ї обласного еколого-натуралістичного центру.

Мінізамки, каже, морозу не бояться, бо в основі намагається використовувати природне каміння та стійкі матеріали.

Чоловік працює керівником гуртка ландшафтного дизайну у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі. Восьмикласниця Іванна Адамчук приїжджає на гурток разом з однокласницею і подругою Анною Борщіюк.
Школярки розповідають: їхати на гурток їм далеко, але занять не пропускають, бо створення мініспоруд їх захопило.

«Ми вибирали кожен собі камінь, з яким працюватимемо, заміри робили. Малювали ескіз, кожен собі придумував, який замок хоче», – пояснює учениця Іванна Адамчук. Її подруга Анна Борщіюк нині працює над замком, яким планує поставити на подвір’ї свого будинку.
Майстер каже: частину елементів купують, дещо знаходить на металобрухті. Батьки приносять світильники, старі плафони, з яких діти майструють куполи замків. Особливої технології з виготовлення замків, церков та фортець немає. Майстер працює за власною технікою.

Заняття гуртка безплатні і відбуваються щонеділі. Будувати фортеці щоразу приходять понад 20 учнів. Також майстер проводить онлайн-уроки для дітей із сільської місцевості, яким важко дістатися до Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus