USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький міський голова прозвітував, які передвиборчі обіцянки виконав за рік

26 Листопада 2021 17:07
Луцький міський голова Ігор Поліщук підбив підсумки за рік роботи на посаді. Зокрема він прозвітував, що з обіцянок передвиборчої програми вдалося виконати.

На своїй сторінці у Фейсбуці посадовець написав:

«27 листопада минає рік моєї роботи на посаді Луцького міського голови. Наша команда йшла на вибори з чітким планом дій, щоб реалізувати нові проєкти та завершити розпочаті раніше. Багато з цього плану вдалося виконати та втілити у життя.

Читайте ще: Рік на посаді Луцького міського голови: підсумки, висновки і плани. Інтерв’ю з Ігорем Поліщуком

Пропоную до вашої уваги короткий аналіз того, що вдалося виконати з моєї передвиборчої програми.

Заміна та модернізація мереж водо- та теплопостачання

Під час реконструкції проспекту Волі замінено теплові мережі, каналізацію та окремі ділянки водогону. Частково теплові мережі замінено на вулицях Грабовського та проспекті Відродження. Загалом за рік замінено тепломереж протяжністю понад дві тисячі метрів.

Також у цьому році модернізовано 11 артезіанських свердловин. Замінено насосне обладнання на підвищувальних насосних станціях, більше тисячі метрів мереж водопостачання і водовідведення.

Залучено інвестиції НЕФКО (50 млн грн) у рамках проєкту «Підвищення енергоефективності та надійності системи водопостачання та водовідведення м.Луцька» на реконструкцію 19 насосних та чотирьох каналізаційно-насосних станцій. Встановлено понад 250 загальнобудинкових комерційних лічильників у багатоповерхівках.

Комплексна реконструкція очисних споруд

У цьому році здійснено очистку мулових карт (вивезено 60 тисяч тонн мулу), виконано роботи з заміни системи аерації, реконструйовано радіальний відстійник.

Отримали підтвердження від Європейського інвестиційного банку щодо фінансування реконструкції очисних. Уже підготовлена документація на проведення міжнародного тендеру. Безпосереднє виконання робіт з реалізації даного проекту стартує вже наступного року.

Визначення чітких правил гармонійної забудови з урахуванням потреб жителів та інфраструктурних і технічних можливостей

Розробка генерального плану перебуває на завершальному етапі. Відбулися громадські слухання, проведено експертизи. Рішенням міської ради ухвалено регуляторний акт, яким зобов’язано забудовників розробляти детальний план території, у якому передбачати потребу у навчальних закладах, кількість паркомість, фасади, площі забудови, інше. Адже генеральний план не деталізує багато особливостей, які впливають на містобудування.

Затверджено опорний історико-архітектурний план, який визначає ареали історичної забудови міста.

Реалізація програми «Луцьк без маршруток»

Вона передбачає заміну старих некомфортних маршруток на сучасні тролейбуси та автобуси з екологічним показником не нижчим за Євро-5. Містом уже курсують 12 низькопідлогових тролейбусів «Богдан Т70117». Незабаром з’явиться ще 17.

​На міських маршрутах надають послуги з перевезення майже 40 комфортабельних великогабаритних автобусів.

Капітальна реконструкція інфраструктурних об’єктів

​Триває реконструкція проспекту Волі, найбільш масштабного та складного проекту в нашому місті за весь час незалежності. Станом на сьогодні, повністю замінено основу, комунікаційні мережі, вкладено нижній шар дорожнього покриття, розпочато влаштування зупинок громадського транспорту з натурального каменю, паркувальних місць та велодоріжок.

​Реконструйовано площу перед РАЦСом. 23 мільйони гривень виділено з держбюджету за сприяння народного депутата України від Луцька Ігоря Палиці. Частина співфінансування виділена з міського бюджету. Наступного року плануємо провести ремонт фасаду приміщення Палацу урочистих подій.

​Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію площі Ринок. Кошти на її ремонт передбачено в проекті бюджету на наступний рік.

Парки та сквери

У центральному парку збудовано громадську вбиральню. Встановлено нові креативні локації – скульптури з природнього матеріалу. Збудовано два нові сквери – біля 26-ої школи та на розі проспектів Відродження – Молоді.

Міст на вулиці Шевченка

Завершується розробка проєктно-кошторисної документації. В проекті бюджету наступного року передбачено кошти для початку реконструкції мосту.

Ремонти доріг та вулиць

Відремонтовано всю непарну частину дороги по пр. Соборності. Розпочато капітальний ремонт вулиці Дубнівської (вкладено нижній шар асфальту від вулиці Карпенка – Карого до виїзду з Луцька). Завершено капремонт вулиці Ківерцівської на відрізку від перехрестя вулиці Карпенка-Карого до вулиці Сосюри. Завершується розробка проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт проспекту Відродження.

Прибудинкові території та вулиці приватної забудови

Завершено ремонт прибудинкових територій:

розпочатих минулого року – на проспекті Відродження, 9, 11; вулицях Щусєва, 18; Євгена Коновальця, 1, 1а, 1б;

цього року – на проспектах Соборності, 5 та 19; Молоді, 14; Перемоги, 18, 20, 22, 26; вулицях Зацепи, 10, 12; Потебні, 50; Сухомлинського, 2; Генерала Шухевича, 1, 3; Конякіна, 9, 9а, 9б.

Відремонтовано 9 вулиць в секторі приватної забудови.

Щодо покращення рівня якості обслуговування будинків та прибудинкових територій

Ми як і раніше активно підтримуємо ОСББ. Серед управляючих компаній, як комунальних, так і приватної є конкуренція, однак над тим, щоб завести нову управляючу компанію для підвищення такої конкуренції, а відповідно і якості обслуговування будинків та прибудинкових територій ще працюємо.

Медицина

Створено КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади». Завершено будівництво сучасного приймального відділення, з міського бюджету проінвестовано понад 20 млн грн. Для потреб міської лікарні придбано комп’ютерний томограф, на який з міського бюджету виділено 5 млн грн. А для КП «Луцький клінічний пологовий будинок» – рентгенапарат вартістю 1,7 млн грн.

Будівництво ЗОШ № 13

Актуалізовано проєктно-кошторисну документацію та пройдено повторну експертизу проєкту на будівництво школи № 13, на що витрачено 800 тис грн. В бюджеті на наступний рік по державному фонду регіонального розвитку передбачено 20 млн грн. Також в проекті бюджету передбачено співфінансування з казни міста.

Школи та садочки

Відремонтовано фасад гімназії № 4 імені Модеста Левицького, завершено термомодернізацію 10-ти закладів освіти (НВК № 10 та дитячих садочків №№ 3, 5, 7, 9, 10, 11, 20, 32, 38) (57, 6 млн грн). На поточні та капітальні ремонти закладів освіти, придбання обладнання витратили понад 15 млн грн з міського бюджету.

Культура

В культуру міста у 2021 році проінвестовано понад 122 млн грн, що на 13,5 млн грн більше, ніж у минулому році.

Спорт

Збудовано три спортивних поля з поліуретановим покриттям: на проспекті Волі, 9, 11; проспекті Відродження, 5, 5а, вул. Декабристів, 31 та Митрополита Андрея Шептицького, 30, 32; вул. Кравчука, 26, 28, 30. Розпочали будівництво – у селі Жидичин.

​У Луцьку збудовано перший урбан-парк «Молодіжний» – нова спортивно-ігрова локація для дорослих та дітей. Створено з ініціативи депутатської фракції «За майбутнє» у Луцькій міській раді.

Профінансовано понад 4 млн грн на потреби 40 спортивних федерацій та клубів. Виплачено одноразові грошові винагороди та стипендії кращим спортсменам і тренерам на суму майже 2,5 млн грн.

Облаштовано 9 розумних зупинок і 22 інформаційних табло

В проекті бюджету на наступний рік передбачено кошти на встановлення ще 13 таких зупинок та щонайменше трьох інформаційних табло.

Забезпечення рівних умов та потреб громад, що приєдналися до Луцька

Здійснено реконструкцію Заборольського ліцею. З міського бюджету виділено 15 мільйонів гривень, ще 3,2 мільйони гривень – з державного бюджету за сприяння народного депутата України Ігоря Палиці.

​Зроблено капітальний ремонт та утеплення частини фасаду в ліцеї у Княгининку. В дитячому садочку відремонтували та утеплили фасад і дах.

Відремонтували вулиці Івана Богуна, Жовтневу – у Прилуцькому, Марка Вовчка – у Небіжці, Лисенка – у Тарасовому.

Здійснено освітлення вулиць у населених пунктах громади, на що виділено один млн грн.

Налаштовано роботу різних служб, Центрів надання адміністративних послуг та надання інших послуг, що потребують громади (оформлення субсидій та ін.)

Налагоджуємо транспортне сполучення.

Дякую усім жителям громади за підтримку, конструктивну критику та гарні ідеї. Дякую команді за спільну роботу!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 26 Листопада 2021 18:19
Чесно, ніколи не хвалила владу. Але наш мер вигідно вирізняється серед інших його колег. Просто рада за Луцьк. Його діяльність видно неозброєним оком. Лише одне побажання - продовжувати в тому ж дусі! Не звернути на хибний шлях. Окрема подяка за електронне табло на зупинках, коли видно, коли прибуде твоя маршрутка чи тролейбус.
Лучанин до Анонім Показати IP 28 Листопада 2021 13:10
Підтримую повністю. І гріх, реальним мешканцям міста нарікати на той об'єм змін, що відбувається у місті! А ці писаки, ті що сородять, чи боти, чи сліпі, чи проплачені та Бог із ними. Меру повага та підтримка!!!!
До Анонім Показати IP 26 Листопада 2021 21:11
А чим наш мер вигідно вирізняється від інших ? Зокрема, від Садового, Філатова, наприклад ?
До Анонім до До Анонім Показати IP 27 Листопада 2021 10:56
З Філатовим він на одному рівні, а за Садового кращий, що не є учасником корупційних схем
Лучанин до До Анонім Показати IP 28 Листопада 2021 13:13
Та вам, кого не дай, усе буде не так!!! Ви просто прикрі істоти, яких вічно усе не влаштовує і це ваша карма і ваше ярмо. ...так що б були в курсі.
Бодька Показати IP 26 Листопада 2021 21:47
За чиї кошти робили розумні зупинки? Часом не за європейські)?
До до Бодька Показати IP 27 Листопада 2021 07:34
Неважливо за чиї, він як менеджер знайшов ресурс та реалізував.
Ботьку до Бодька Показати IP 27 Листопада 2021 12:12
За чиї - це не питання. Так питають тільки голодранці і люмпени. Питання - як зумів знайти і залучити? І чи не порушив при цьому закон?
Лучани Показати IP 27 Листопада 2021 13:18
Бажаємо знайти кошти і не порушивши закон будувати промислові підприємства, створити декілька тисяч робочих місць, забезпечити житлом соціально-незахищених, збудувати міст через Стир, об'їздну дорогу, спортзал до 27 школи, філармонію, залучити гроші меценатів на футбольну команду, нейтралізувати сморід у Луцьку, організувати збереження пам'яток історичної спадщини, домогтися розробки генплану у нових адміністративних межах і людських тарифів і т. п., одним словом те, що було обіцяно і те, чого вимагає сьогодні життя !
Лучанин Показати IP 27 Листопада 2021 20:20
Голові треба вибудувати чітку систему бюджетоформуючих пріорітетів і не розпилюватись в роботі ! Бо дехто з його оточення виспівує йому оди за парасольки-бруківку і, тим самим, виставляє його господарником другорядних справ.
Василь Показати IP 28 Листопада 2021 10:52
Парасольки-бруківки непогано,але коли стоять ліфти по 3-4місяці і тарифи ростуть .як гриби в лісі після дощу-то згадують мера ,можливо і злим нетихим голосом.
Лучанин Показати IP 28 Листопада 2021 13:05
Мер молодець і заслуговує поваги! Моя особиста думка, мешканця міста Луцьк.
Лучанин Показати IP 30 Листопада 2021 11:23
В місті будуються цілі мікрорайони, а хто з них побудував школу, садочок?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus