USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький мер навчав чиновників правопису

29 Грудня 2009 15:02
 
Міський голова Богдан Шиба під час оперативної наради взявся пояснювати чиновникам Луцькради правила правопису української мови.
Помилки луцький градоначальник виявив у документах, котрі потрапляють до нього на підпис.  «Маю необережність всі документи читати і навіть вичитувати», – сказав Богдан Шиба. Він закликав присутніх обережно ставитися до норм української мови. А ось чимало таких мовних помилок луцький керманич виявив у матеріалах сесій. Зокрема, він пояснив присутнім етимологію слова «відчуження». Мовляв, воно походить від слова «чужий», а не «чудо», тому писати його як «відчуДження» – неприпустимо.
Також мовні «неприємності» трапляються у чиновників із написанням власних назв, зокрема, імен. Помилки з’являються у написанні назв вулиць, приміром, Клима Савура, Йова Кондзелевича. Чиновники вживають натомість «Савури і Йови». Луцький очільник закликав так не писати. «Це ж все чоловічий рід – Йов, Савур. А то дійдемо до Тараса Шевченкі», - із обуренням сказав Шиба.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 29 Грудня 2009 15:25
Не вмієш сам - йди вчити інших! Шиба в цьому весь!
Куратор Показати IP 29 Грудня 2009 16:12
Да, важко не погодитись. Тільки толку від цього мало. Кого взував? Начальників? Вони послухали і забули. документи ж готують їхні підлеглі. Ліпше швидкі курси організували для тих спеціалістів, щоб знання мови поновили, правопис новий вивчили.
Юка Показати IP 29 Грудня 2009 22:26
хто має бажання - і сам може заглядати час від часу у словники. Шиба ж не просто так "взуває" підлеглих, знає за що, бо сам український правопис вивчає. чого не завадило б і іншим зробити
Ярося Показати IP 30 Грудня 2009 11:08
Підтримую нашого мера в цьому питанні. Давно пора надавати цій проблемі значення. На такому рівні недопустимо робити такі помилки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus