USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбільший ринок Луцька щомиті може злетіти в повітря?

3 Квітня 2012 11:42
Щодня сотні продавців та покупців найбільшого ринку Волині ‒ Завокзального ‒ ризикують життям та здоров’ям. Газова труба високого тиску проходить прямісінько під торговищем. Газівники бʼють на сполох, дирекція ж шукає винних.
Про це повідомляє телеканал ICTV.
Трубі вже понад двадцять років, кажуть газівники. Ймовірність аварійних ситуацій зростає. Якщо тут трапиться нещастя, рятувальникам дістатися до людей буде неможливо. Торговельні точки встановили хаотично, твердять у «Волиньгазі», необхідної відстані між кіосками не дотримано.
«Це ‒ газ, розповсюдження може бути неадекватним, воно може піти від газопроводу в ту чи іншу сторону, і попадання в ці приміщення може призвести до вибуху», – каже начальник управління експлуатації та розвитку системи газопостачання ПАТ «Волиньгаз» Михайло Ткачук.
Газівники переконують: трубу високого тиску проклали поблизу ринку 20 років тому. З часом торговельна зона збільшилася. Кіоски й магазини заповнили всю вільну територію.
Замість рішучих дій 12 років служба контролю та дирекція ринку намагаються знайти винних у недбалості.
Хто і коли дозволив встановлювати торгові павільйони на газовій трубі високого тиску - нині з’ясувати важко. Ні дирекція ринку, ні контрольні органи відповідальності на себе не беруть. Тепер потрібно або перенести трубу, або торгівельну зону.
«У тій частині, де не витримана така відстань, доведеться ті металоконструкції робити меншими за розміром, є такі, що будуть геть маленькими за розміром і проводити там підприємницьку діяльність буде важко», – каже керівник Завокзального ринку Володимир Горгут.
Вирішуватимуть проблему газогону підприємці. Керівництво ринку запропонувало їм або скоротити робочі місця і знести кіоски та магазини, або фінансувати перенесення газової труби. Люди обурені. Кажуть, якщо б їх одразу попередили про небезпеку, то будували б свої торгові точки на іншій території.
«Для того, щоб перенести трубу, не знімаючи магазинів, таких грошей жоден підприємець не заплатить. Перед тим, як давати місця для людей, треба було якось попереджати», – каже підприємець Петро.
Уже незабаром керівники ринку та газівники обіцяють вирішити проблему з трубою високого тиску. У Луцьку мають зробити безпечними для життя і здоров’я працівників та покупців усі торгові райони. Та за понад півроку такої праці навели лад лише на половині місцевих ринків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2012 11:53
ТАК перенести за рахунок горгони. Роками плату брали а дурні підприємці!
Я з Луцька. Показати IP 3 Квітня 2012 12:30
Нічо се....
Пухлий Показати IP 3 Квітня 2012 12:57
Тут є наступні варіанти: А) посадити Горгута з конфіскацією майна а за ті кошти ліквідувати недбалість б) Посадити Башкаленка з конфіскацією стягнувши з його фірми неустойку за податки за ті побори які його структура зтягувала за місця з підприємців в) поєднати варінат а та б
Щуплий до Пухлий Показати IP 3 Квітня 2012 14:20
Не треба нікого садить. Треба Юлю і Юру випустить. І все беде добре...
Кіндрат до Пухлий Показати IP 3 Квітня 2012 15:32
Я за варіант в
Кмітливий Показати IP 3 Квітня 2012 14:41
Так таки знайшли, як дрібних СПД-ників посунути!
Перехожий Показати IP 3 Квітня 2012 18:18
Стрілочник-торгівельник-КРАЙНІЙ Й Просто найняти гарного адвоката!!!!! Але потрібно розібратись - ЧИЯ ЗЕМЛЯ???
1 Показати IP 3 Квітня 2012 19:55
А під кабінетом Клімчука ніяка труба не проходить?
Семен Показати IP 3 Квітня 2012 22:31
пример -Универмаг. Проблема решена.
грива Показати IP 3 Квітня 2012 23:23
Одні нас спалили,а інші вигнати нас хочуть з наших робочих місць. щоб ми йши на них працювати в їхні торгові центри!!!!!!!!!! ,,...............
ліберал2 Показати IP 4 Квітня 2012 00:16
Думаю, можна знайти технічне рішення, щоб не чіпати підприємців.. наприклад, побудувати нову магістраль, а стару згодом відключити.. нехай адміністрація ринку платить..
Семен до ліберал2 Показати IP 4 Квітня 2012 09:44
знайти технічне рішення - Превратить весь Луцк в рынок, например.
Пухлий до Семен Показати IP 4 Квітня 2012 10:52
Розумному семену - Ні краще в сквер, ліс або старе місто.... а людей розселити по селах, а на роботу хай валять закордон...
Іван Козолуп Показати IP 4 Квітня 2012 10:10
Цум спалили і без проблем роблять ТЦ, а тепер взялись за ласий шматок землі під Варшавським ринком. Дуже вже це підозліло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus