USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький владика очолив богослужіння в Лаврі. ФОТО

2 Січня 2012 11:50
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Почаївській Лаври з нагоди дня пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, пам’ять якого святкується 1 січня.
Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
Урочистості в Лаврі очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. За всенічною владиці співслужили митрополит Миколаївський і Вознесенський Питирим, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, єпископ на покої Мефодій, архієпископ Почаївський Володимир, вікарій Київської Митрополії, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон , єпископ Володимир-Волинський та Ковельський Володимир.

Під час всенічної був прочитаний акафіст преподобному Амфілохію.

Наступного дня, у неділю, 1 січня, була відслужена Божественна Літургія, перед якою архієреї приклались до мощей преподобного. Владиці Ніфонту співслужили ті самі архієреї, до яких приєдналися архієпископ Львівський і Галицький Августин, єпископ Городницький Олександр, вікарій Київської Митрополії, єпископ Дрогобицький Філарет, вікарій Львівської єпархії та сонм священослужителів.

Митрополит Ніфонт виголосив проповідь, в якій розповів про життя преподобного, його подвиги та чудеса, які і нині відбуваються біля раки з його мощами.
Після Літургії був відслужений молебень преподобному Амфілохію. На закінчення урочистостей архієпископ Володимир привітав усіх присутніх зі святом і подякував всім за щиру молитву.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
украінскій мірь Показати IP 2 Січня 2012 14:11
достойное и благолепное служение владыки Нифонта зело благодатно...
ahmad Показати IP 2 Січня 2012 20:25
СУДИТИ! Ті самі політики тільки в рясах і без податків!!!! З простих пенсіонерів косять бабло а потім їздять на крутих джипах!!!!
антиahmad Показати IP 3 Січня 2012 08:46
ahmadе! Не суди і не судимий будеш!
Дмитро Показати IP 3 Січня 2012 10:45
Аксіос!
kvaak30 Показати IP 3 Січня 2012 12:18
Хочу так само поділитись про своє перебування в Святому Почаєві. Значить приїхав я туди і хотів подати свічку за діда, мене питають якої він конфесії був, ну сказав, що Греко-католик, вони сказали, шо не возьмуть. Це мене дуууууууже вразило. Далі хотів я посповідатись мене спитали з якої я конфесії я відповів, що Київський патріархат, мене не сповідали. Почаїв безперебільшення святе місце, але люди, які себе називають церковниками є всього навсього шуллерами і безбожниками, думаю ніфонт в тому числі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus