USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лише під наглядом лікарів: у МОЗ розповіли про використання плаквенілу в лікуванні коронавірусу

14 Квітня 2020 16:37
Вперше в середині березня були відповідні заяви від лікарів США та Європи щодо вдалого використання препарату «Плаквеніл», який містить гідроксихлорохін, в комплексній терапії для лікування коронавірусу.

Про це на щоденному брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції заявив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

Міністр зазначив, що цей препарат використовується для лікування певних ревматоїдних захворювань, в тому числі захворювання на системний червоний вовчак. «Після заяви щодо ефективного використання плаквенілу при лікуванні коронавірусу, він дійсно почав зникати з українських аптек.

«Були проведені відповідні перемовини з компанією-виробником щодо додаткового постачання цього препарату в аптечну мережу. З іншого боку, нам було потрібно покращити контроль за обігом цього препарату. Задля цього на наступному засіданні уряду, 15 квітня, він буде внесений до програми «Доступні ліки» і буде продаватися лише за електронним рецептом. В такий спосіб ми забезпечимо цим лікарським засобом всіх, хто потребує лікування», – розповів міністр.

Степанов також повідомив, що плаквеніл був внесений у протоколи лікування МОЗ України як експериментальний в лікуванні коронавірусу. «Його можна використовувати виключно під наглядолм лікарів в умовах медичного закладу. При використанні цього препарату дуже чітко прописано надання інформованої згоди пацієнта на лікування цим препаратом. Самолікування таким лікарським засобом бути не може», – наголосив міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 14 Квітня 2020 17:45
хто проводив клінічні дослідження ? заяви окремих лікарів - це щонайменше несерйозно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus