USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Лише в одному пансіонаті на Волині система пожежної безпеки – в належному стані

5 Лютого 2021 23:03
У Волинській області тривають позапланові перевірки вимог протипожежної безпеки в пансіонатах, інтернатах і будинках для людей похилого віку.

Речник Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Нестеров нагадав Суспільному Волинь, що у зв’язку з трагічним випадком у Харкові, де внаслідок пожежі в приватному притулку для літніх людей загинули 16 мешканців, прем’єр-міністр видав доручення про здійснення позапланових перевірок місць проживання громадян похилого віку, а також готелів, хостелів і пансіонатів.

«На території області вже розпочалися перевірки, які триватимуть до 30 квітня, – розповів Володимир Нестеров. – На сьогодні ми маємо аналіз стану пожежної безпеки об’єктів такого типу за результатами перевірок, які проводилися у 2019-2020 роках. Хочу сказати, що стан пожежної безпеки в окремих об’єктах бажає бути кращим. Зокрема, у Берестечківському, Горохівському та Олицькому психоневрологічних інтернатах стан пожежної безпеки не є задовільним і недоліки, виявлені під час останніх перевірок, впливають на ризик виникнення пожеж і несуть загрозу для мешканців і персоналу».

До найпоширеніших недоліків належать порушення правил влаштування електричних мереж, порушення утримання шляхів евакуації, недоліки з облаштування блискавкозахисту, недоліки протипожежного режиму.

«У Голобському та Рудинському пансіонатах стан пожежної безпеки трохи кращий. Основні недоліки пожежної безпеки там усунуті. Однак були виявлені окремі недоліки, зокрема необроблені вогнетривким розчином дерев’яні конструкції горищ, що впливає на загальний ступінь вогнестійкості цих будівель. Також в окремих приміщеннях цих пансіонатів немає вогнегасників, а в інших – не дотримуються протипожежного режиму», – сказав Володимир Нестеров.

Він розповів, що за результатами останньої перевірки Луцький геріатричний пансіонат виконав усі вимоги пожежної безпеки, викладені в основних приписах і актах, і знаходиться у належному протипожежному стані.

Згідно з чинним законодавствам, стежити за станом пожежної та техногенної безпеки потрібно керівникам закладів, адже вони, а також уповноважені ними особи несуть за це персональну відповідальність. А вимоги протипожежної безпеки є обов’язковими для виконання, передусім це стосується обладнання в установі приміщення автоматичної пожежної сигналізації.

«Об’єкти з масовим перебуванням людей, хостели, пансіонати, будинки для людей похилого віку належать до високого ступеня ризику, як це визначено нормативними документами, і згідно з законом, планові перевірки на таких об’єктах відбуваються не рідше одного разу на два роки, – зазначив речник управління ДСНС області. – Насамперед керівникам і посадовим особам закладів треба виконати найважливіші заходи, які впливають на загальний стан пожежної безпеки і можуть призвести до виникнення пожеж або перешкодити персоналу, відвідувачам і громадянам, які там перебувають, евакуюватися у випадку пожежі. Тобто це утримання електричних мереж, недопущення використання несправних або пожежонебезпечних електричних обігрівачів, дотримання протипожежних режимів у плані використання відкритого вогню на таких об’єктах і в першу чергу забезпечення об’єктів вогнегасниками для того, щоб персонал міг ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вжити заходів для ліквідації пожеж первинними засобами пожежогасіння».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus