USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Людей примусово виселятимуть із гуртожитку?

23 Січня 2012 19:01
Півтора десятка жителів гуртожитку, що на вулиці Сагайдачного, 1, під приміщенням Луцької міської ради 23 січня з самого ранку зібралися на мітинг: кажуть, завтра їх почнуть примусово виселяти.

Про це повідомляє ВолиньPost.

Керівник будинкового комітету «Діамант» Євгенія Лазарук розповіла передісторію конфлікту.

За її словами, у 1994 році підприємство, яке було власником згаданого гуртожитку, приватизували.

«Власником великого пакету акцій був Микола Голєв. У 1996 році він незаконно виміняв свої акції «Волиньрембуду» на гуртожиток, а через рік продав його ТОВ «Лізинг та Нерухомість» за 200 тисяч гривень», – розповіла вона.

«Ми багато судилися. Господарський суд Волинської області у 2008 році визнав приватизацію гуртожитку неправомірною. Але справу про визнання недійсною міни між Голєвим та «Волиньрембудом» ми програли», – каже Євгенія Лазарук.

Поки відбувалася судова тяганини, за її словами, новий власник гуртожитку – «Лізинг та Нерухомість» – продавав квартири іншим людям.

«Серед покупців зокрема – суддя Луцького міськрайонного суду Лівандовська. Вона в 2008 році подавала в суд на примусове виселення. Їй тоді відмовили. А в 2011 році повторно подала в суд. І от, тепер нас виселятимуть», – скаржиться Лазарук.

Жінка розповіла, що у 2011 році Луцька міська рада прийняла рішення передати гуртожиток до міської комунальної власності на баланс житлово-комунального підприємства №7.

«Будівлю цілу прийняли в комунальну власність. Але саме житло, квартири вони не прийняли, бо там уже є всі нові власники. По нашій справі вже писалося в газетах багато раз. Знімало телебачення. Люди пропрацювали по 10 років, прожили багато років і їх тепер будуть виселять на вулицю», – додала Лазарук.

Згідно з постановою Головного управління юстиції у Волинській області, копію якої мали при собі мітингуючи, чотирьох мешканців гуртожитку потрібно примусово виселити 24 січня 2012 року без надання іншого житла. Серед них – Валентина Цпін.

«Прожила 35 років, і тепер виселяють без надання іншого житла. Продали весь будинок разом з людьми. На кожна квартиру вже є власник. Отак просто. У нас все так робиться. Хто гроші має, той купляє, а на інших не зважає», – каже Цпін.

«Як так можна? Ми не будемо виселятися, прикуємо себе до батарей і будемо пожежу робити, щоб всі звернули увагу. В нас така влада зараз. Що це таке? Як можна з людьми купити, не дивитися ні на що? Як так можна поводитися з людьми? Це що, бидло? Валентина (Валентина Цпін, - «ВН»)– дитина війни, живе з матір’ю-героїнею… Куди нам діватися?» – обурюється інша мешканка Лілія Кравчук.

Наразі мешканці планують потрапити на прийом до прокурора області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Знаючий Показати IP 23 Січня 2012 19:21
Голєв і "Волинбрембуд" те саме, що КПРС і Ленін. Новітнє рабовласництво у дії
8 Березня Показати IP 23 Січня 2012 19:45
Люди! Тисніт ту к...ту за яїчки! Тисніт до кінця! СОЛІДАРНІСТЬ!
амам Показати IP 23 Січня 2012 20:09
да вона тут весь луцьк рабами зробила.
Я Показати IP 24 Січня 2012 06:46
пані голєва то де ваша турбота за людей? От ви тут би проявили своє підлабузництво і боротьбу за справедливість.
Лучака Показати IP 24 Січня 2012 08:47
І знову горезвісне прізвище ГОЛЄВ. Гидко вже слухати і бачити цю парочку. Боні і Клайд )))
Я Показати IP 24 Січня 2012 09:33
От вам і невміле керівництво будинковим комітетом - чогось інші гуртожитки не мають таких проблем. Женька не вміє працювати... А люди за нею пішли не всі, так що то знову її неправильні дії.
3к до Я Показати IP 24 Січня 2012 11:11
згідний з вами повністю, дві юрособи в будинку- будинковий комітет і осбб. між собою не могли розібратись на протязі півтора десятка років, порушень маса,самовільних перепланувань також, за борги не кажу,,,,, заср..ся з управлінням будинком, так тепер хай інші розхльобують
лучанин до Я Показати IP 25 Січня 2012 15:19
ви що завидуєте Євгенії ,вона молодець енергіна жінка,думаю що все таки вона добється для людей але їй з такою підтримкою важко а будинковий комітет до продажі непричом так що вона навіть дуже гарно працює
кпрс Показати IP 24 Січня 2012 09:47
диб."знающий" мы настроили эти общежития и вы переиминовываете и дерибаните именно НАШИ улицы и дома!!!
Фанат Показати IP 24 Січня 2012 12:07
Купороси,а як там доля заводу "Червона синька"? Серпом і молотом досі їсте?
2012 Показати IP 24 Січня 2012 12:19
Треба, простим людям збиратись і веселяти сімейство Голєвих з Луцька, бо цей клан ні до чого доброго не приведе. Лисиця в міськ раді тільки свої інтереси любіює.
лучанин Показати IP 24 Січня 2012 21:13
що ви фігню пишете як люди створили будинковий комітет то в будинку порадок навели а лн з голєвим продали їх і гроші в карман а копійки невклали в будинок а Євгенія молодець ворушить владу то хоч трохи щось роблять, Бог допоможе їм тільки нехай бораться до кінця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus