USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Магічний циліндр, силач і фокуси: у Луцьку діти захисників України побували на театрально-цирковому шоу. Фото

22 Листопада 2023 18:02
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вкотре робить приємний подарунок для дітей наших захисників. Цього разу на запрошення Фонду у Волинський академічний обласний театр ляльок приїхав… цирк!

І не простий, а «Лісовий цирк»! З клоунами, яскравими фокусами, які не залишають байдужими навіть дорослих, акробатичними й силовими трюками і, звичайно, ляльками. Перед юними глядачами розгорнулася захоплива історія викрадення боягузливим Зайцем чарівного капелюха великого мага Алі-Кара. Що з того вийшло і як усім допоміг Ідидюка – про це школярі дізнавалися, спостерігаючи за грою майстрів сцени.
Анна Кутова та Інна Музичко зустрічають малечу у фойє. Аби діти одразу відчули атмосферу цирку, акторки театру у клоунських костюмах і на роликових ковзанах. До слова, у такому специфічному взутті, дівчата виступають і на сцені. «Не складно, адже добряче практикувалися на репетиціях. А коли знаємо, що на нас дивляться сотні дитячих очей, то це лише додає впевненості. Надзвичайно приємно бачити стільки дитячих посмішок, чути оплески та сміх. Тоді розуміємо, що на своєму місці і робимо важливу справу», – кажуть клоунеси.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розпочинає свято зі слів подяки воїнам: «Сьогодні ми запросили вас, аби ви поринули у казку. Дякуємо усім, хто докладає неймовірних зусиль, аби тривог було якомога менше, тим, завдяки кому ми сьогодні тут зібралися – нашим захисникам і захисницям».
«Продовжуємо започатковану минулого місяця ініціативу організації вистав для школярів Луцької міської територіальної громади, чиї батьки служать у Збройних силах. На жаль, минулого разу дитяче свято було скасоване через повітряну тривогу. Нині ж продовжуємо цю виставу, яких заплановано ще кілька, і сподіваюся, що вона пройде спокійно й глядачі отримають гарні емоції. Розуміємо, як важливо підтримувати наших дітей у теперешній час. А тому будемо й надалі робити все можливе, аби діти бодай трішечки відчували своє справжнє щасливе дитинство», – підкреслює Катерина Шкльода.
У залі гасне світло і вистава розпочинається. До сцени поспішають клоуни з валізами, адже «цирк приїхав!».

Київському режисеру Івану Вороному вдалося поєднати гру ляльок і акторів, які демонструють естрадно-циркові елементи. А враховуючи, що це все «приправлене» музикою і світловими ефектами, вийшла не просто вистава, а шоу! Дія на сцені розвивається водночас із «живими» виступами: для діток грають артисти лісового цирку та актори театру ляльок.
Враженнями діляться ті, для кого й організували це свято. Учениці школи №12 шестирічна Валерія та семирічна Мілана із захопленням кажуть, що їм найбільше сподобалися клоуни та фокуси. «Вистава дуже гарна. Раніше її не бачила: і ляльки такі цікаві, і клоуни смішні, а фокуси не просто чарівні, а веселі», – сміється Валерія.
До дитячих вражень додаються і думки дорослих. Педагог Ірина Знаковська сьогодні у театрі разом з першим і другим класами: «Від вистави лише позитивні враження. Добре, що діти задоволені і їм усе сподобалося – це найголовніше! Щиро дякуємо Фонду Ігоря Палиці за цей захід і за підтримку наших захисників».
«Допомагати і підтримувати діток – велика відповідальність і наш обов’язок, – переконаний директор-художній керівник театру Вадим Хаїнський. – Це теж фронт, і наш театр, усі наші співробітники допомагаємо, чим можемо. Нещодавно підтримали ініціативу збору коштів на допомогу ЗСУ, театр бере участь у загальнонаціональній акції «Смілива гривня». Щиро дякуємо Фонду «Тільки разом» за потужний заряд позитиву у нелегкий час. Наш театр завжди готовий долучатися до таких благодійних заходів».

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus