USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Маленькому волинянину збирають гроші на операцію

13 Лютого 2021 09:00
Шестирічному Павликові Веремку з прикордонного села Борового, що на Любомльщині (нині Ковельський район), встановили непростий діагноз – аневризмальна кісткова кіста правої плечової кістки, консолідований патологічний перелом правої плечової кістки. На хлопчика чекає складна операція із видалення частини ураженої кістки та довга реабілітація.

«Так сталося, що син упав і зламав ручку, – ковтаючи сльози, розповідає мама хлопчика Сніжана. – Нам встановили діагноз фіброзна дисплазія плечової кістки. І через цю пухлинку в Павлика – підвищена ламкість кісток. Із цим діагнозом нас скерували до Луцька. Оскільки був перелом, синочкові наклали гіпс, у якому він проходив два з половиною місяці».

Обласні спеціалісти порекомендували спостерігатися й далі. А вже коли робили контрольні знімки, з’ясувалося, що пухлина почала збільшуватися. Дитині встановили інший діагноз – аневризмальна кісткова кіста.

Зараз ручка в дитини спухла й почала боліти. Пухлина збільшилася й тепер вона 2,5 на 2,7 см і має відростки по 4 мм.

Наразі Сніжана з Павликом перебувають у Києві в Інституті травматології та ортопедії НАМН України. Хлопчика обстежують і готують до операції. А вона – недешева. Крім того, чималі кошти потрібні й на подальше лікування та реабілітацію. І самим їм не впоратися. Бо сума для родини, яка живе в селі й має мізерний дохід, направду непідйомна.

Удома на Павлика чекає молодша сестричка, якій три з половиною рочки. І вона дуже вірить, що братик повернеться до неї здоровим та усміхненим.

Тож просимо всіх, кому не байдуже, допомогти сім’ї Веремків. Кожна переказана гривня – це маленький крок до перемоги над недугою.

Кошти можна переказувати на картку Сніжани Веремко 4149499114685330.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus