USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Мама навіть не знає, що обидва сини на війні: історія братів, які служать у волинській бригаді ТрО

12 Січня 2024 06:42
Ростислав і Володимир – два рідні брати з Волині, служать в автороті 100-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. До війська потрапили у перші дні великої війни.

Про бійців розповідає пресслужба 100 ОМБр.

«Ми разом в один і той самий день отримали повістки, – розповідають бійці. – В один і той же день ми обоє зібралися й пішли в ТЦК. Оперативно пройшли медкомісію, після чого нас відправили автобусом до Черкас. Щойно доїхали до Тернополя, нас чомусь розвернули і ми повернулись до Луцька. Як з’ясувалося, тоді відбувався активний набір військовослужбовців у 100-ту бригаду. Так ми й потрапили сюди».

У цивільному житті чоловіки займалися сільським господарством.

«Маємо паї, на них і працюємо, – кажуть бійці. – Маємо власну техніку, любимо крутити гайки… Треба ж якось виживати, то самі на себе працювали. Але відколи почалась війна, наша земля простоює. Бо нема кому займатися цією справою, на жаль…»

Свою нинішню діяльність у війську Ростислав і Володимир порівнюють зі справою цивільного життя. Мовляв, є багато спільного, хоча далеко від рідного дому:

«Авторота – це в першу чергу забезпечення наших батальйонів та бригади зокрема. Постійно катаємось, ремонтуємо техніку, займаємось логістикою, забезпеченням передка. Людей возимо на навчання…»

Читати ще: Схожий на кінозірку: у волинській бригаді тероборони служить воїн на псевдо Ді Капріо

Про те, що обидва сини на війні, мама військовослужбовців не знає.

«Вона навіть не знає, що війна в країні, – кажуть бійці. – Просто вона у такому віці, що їй краще нічого такого не говорити. А про що їй говорити? Що тут бахкає? Ми ж не в глибокому тилу сидимо, не на Волині... Стараємось разом приїжджати у відпустку. Говоримо мамі, що на заробітках у Польщі…»

Тероборонівці переконані, що Україна обов’язково здобуде перемогу.

«Але ще не зараз, – кажуть. – Війна буде довготривалою, і це треба усвідомити всім. Не думайте, що, якщо ви перебуваєте на заході України, то ви у повній безпеці. Ніхто не знає, що рашисти можуть задумати завтра. І будьте готовими до того, що воювати доведеться усім».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Маннергейм Показати IP 12 Січня 2024 07:24
Можливо ви де Козюру бачите шановні брати
Ну ну Показати IP 12 Січня 2024 10:48
Для чого впахувати на землі коли можна нічого не робити і получати бабло. Красави.
До ну ну Показати IP 12 Січня 2024 12:06
Ти пі...ар поїдь на передок позаробляй ,будеш багатим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus