USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Марш розгніваних»: у Мінську люди вийшли на мітинг проти дій влади

21 Жовтня 2017 23:38
Білоруська опозиція організувала у Мінську акцію протесту під гаслом «Марш обурених білорусів – 2».

Організатори вирішили продовжувати попередні протести проти політики влади, передає «РБК Україна».

Зазначено, що учасники демонстрації скандували гасло «Хай живе Білорусь». Вони також домагалися відставки президента Олександра Лукашенка.

Як повідомляється, активісти зібралися на центральній Жовтневій площі, згодом 200 осіб пройшли центром білоруської столиці до площі Незалежності. Проходячи повз будинок КДБ, демонстранти скандували «Свободу політичним в’язням».

Один із лідерів місцевої опозиції Микола Статкевич закликав білорусів позбутися страху і вийти на демонстрацію.

«Хтось повинен тримати цей прапор свободи, стяг боротьби. Ми будемо його тримати і піднімати його регулярно, і будемо надавати можливість громаді долучатися до цього», - заявив він.

Білоруський опозиційний політик вважає, що влада намагається залякати людей, тому перед проведенням демонстрації кількох активістів було затримано. Статкевич піддав також критиці ситуацію в білоруській армії, де останнім часом було оприлюднено випадки дідівщини.


За даними білоруських правозахисників, уранці 21 жовтня в регіонах країни були затримані активісти, які збиралися їхати до Мінська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 21 Жовтня 2017 23:51
Скажені вони чи шо? В Батьки Лукашенки порядок та дисципліна, білоруси живуть пристойно! Старших людей поважають, бо пенсії Лукашенко дав хороші. А то мітингують якісь божевільні чи шо?
123 до Анатоль_ Показати IP 22 Жовтня 2017 12:05
Кому лука батька тому путлер дядька. Луканище продав Білорусь карлону, причому тільки грошовий кредит Білорусі перед карлоном - більше 12 млрд доларів. А газова голка, то взагалі - Білорісі *опа, і цю *опу луканище зробив своїми руками. А ЛЮДИ ЩО ВИЙШЛИ, ТО ДА, Я ДУМАЮ ЗА ОМЕРИКАНСЬКІ ПЕЧЕНЬКИ ... А ПРО ДОСТОЙНЕ ЖИТТЯ В БІЛОРУСІ РОЗКАЗУЙ В ТОМУ МОКШАНСЬКОМУ БОЛОТІ, З ЯКОГО ТИ ВИЛІЗЛО УБОГЕ.
Дивно Показати IP 22 Жовтня 2017 10:52
Їх майдан нічому не навчив?
!"№ до Дивно Показати IP 22 Жовтня 2017 12:09
Головне що тебе і тобі подібних навчив, і причому дуже вчасно. ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ МАЙДАНУ УКРАЇНА ЗАРАЗ ЄДИНА, А НЕ ПОДІЛЕНА НА ДЕСЯТОК СЕПАРАТНИХ РЕГІОНІВ, ЯК ПЛАНУВАВ кАРЛОН. ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ МАЙДАНУ УКРАЇНА ВІДІРВАЛАСЬ ВІД УБОГОГО рЮСЬКОМІРСЬКОГО БОЛОТА. ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ МАЙДАНУ УКРАЇНА І УКРАЇНЦІ ПОБАЧИЛИ ЧОГО ВАРТУЄ "ДРУЖБА" пІВНІЧНОГО бРАТА. ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ МАЙДАНУ УКРАЇНА ВИБРАЛА ТА ЙДЕ ЄДИНОМОЖЛИВИМ ПРАВИЛЬНИМ ШЛЯХОМ. ШЛЯХ ТЯЖКИЙ І НЕЛЕГКИЙ, АЛЕ ГОЛОВНЕ ЩО ВІРНИЙ!!!
Андрій до Анатоль Показати IP 22 Жовтня 2017 13:40
Про який порядок та дисципліну у Білорусії Ви говорите ? Батька створив поліцейську державу, де нормальну зарплатню отримують тільки держслужбовці, військові та силові органи, я думаю, здогадуєтесь чому ? А звичайні люди отримують, в основному, 150-170 $ по свому курсу. І за ці гроші вони їдуть до луцька на закупівлі, бо в нас на ці гроші можна купити більше ніж у себе. На вихідних купа білоруських машин стоїть біля Епіцентру, Юванту... Робіть висновки і цінуйте те що маєте.
Ііі до Андрій до Анатоль Показати IP 22 Жовтня 2017 15:45
Цей анатоль знатний путінос
скептик Показати IP 22 Жовтня 2017 22:23
бульбаші так само на заробітках в Польщі, як і українці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus