USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Маск з медиками дослідив імунітет до коронавірусу на волонтерах зі SpaceX. Що показали результати

22 Лютого 2021 07:00
У компанії SpaceX Ілона Маска дослідили антитіла до коронавірусу. Понад 4 тис. працівників компанії стали добровольцями і взяли участь в дослідженні.

Про це пише ТСН з посиланням на The Wall Street Journal.

Відомо, що дослідження тривало від квітня до червня 2020 року. Керували ним засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск, очільники медичного підрозділу компанії і науковці. Волонтери-працівники компанії після перенесеної хвороби здавали аналіз крові на антитіла до COVID-19.

Автори наукової роботи зазначили, що у деяких людей нібито імунітет до коронавірусу може зберігатися триваліший час, аніж у інших людей, які перенесли захворювання. Результати також показали, що в осіб, які перехворіли на COVID-19 в легшій формі, вироблялося нібито менше антитіл, ніж у людей з середньою і важкою формою.

Читати ще: Ілон Маск успішно чипував мавпу: тепер вона може грати у відеоігри

Це означає, що імунітет таких людей зберігається упродовж коротшого терміну і повторне зараження може статися раніше. Тож такі люди повинні пройти вакцинацію насамперед.

За словами вчених, які вивчали формування імунітету в працівників SpaceX, результати дослідження можуть бути використані для того, щоб визначити, хто найбільш вразливий до коронавірусу і повинен вакцинуватися першочергово.

Одна із авторів масштабного дослідження докторка Галіт Альтер Інституту Рагон зазначила, що наявність антитіл після хвороби COVID-19 зовсім не означає, що люди на 100% захищені від повторного зараження. Імунітет людини – складний механізм, а коронавірус ще погано вивчений і робити висновки передчасно.

«У людей можуть бути присутні антитіла, але це не означає, що вони будуть стійкими до COVID-19», – сказала Галіт Альтер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus