USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Масштабні пожежі в США 2020: все, що відомо

11 Вересня 2020 18:38
Від середини серпня на заході США вирують масштабні лісові пожежі. Осередок вогню зосереджений у Каліфорнії. Крім цього, горять штати Орегон і Вашингтон. Станом на 11 вересня внаслідок пожеж загинули щонайменше 23 людини.

Із 15 серпня в Каліфорнії зафіксували понад тисячу пожеж. Вогонь охопив близько 8 тисяч квадратних кілометрів, інформує 24 канал.

Пожежі у Каліфорнії: що відомо

Понад 14 тисяч пожежників борються із стихією у штаті. За даними Національного міжвідомчого пожежного центру, більш як 1,375 мільйона гектарів лісів вогонь знищив. Загалом пожежі зруйнували близько 1400 будинків.

Зі штату людей евакуювували гелікоптером. Жителі міст Сан-Франциско, Беркланд та Окленд спостерігали червоне небо. Таке видовище виникло через пил і попіл від пожеж, який вітер підняв у повітря.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом запровадив у п'ятьох округах режим надзвичайної ситуації.
Причини пожеж

Пожежі виникли через спеку та сильний вітер, що сприяв поширенню вогню.

Також ліси й чагарники горять на крутих нерівних схилах, куди пожежні машини не можуть дістатись.

Деякі пожежі спричинили удари блискавок.

Яка ситуація в інших штатах

Пожежі вирують у штаті Орегон. Більше ніж пів мільйона людей змушені покинути своє помешкання. Штати Невада та Аризона потрапили до червоного рівня небезпеки. Ймовірно, найближчим часом жителів регіонів евакуюють.

Пожежі вирують також в Юті, Айдахо і Колорадо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus