USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майбутнє – за якісною професійно-технічною освітою, – Ігор Палиця

3 Вересня 2020 15:33
Стара матеріальна база та законодавчі перепони, які не дають можливості залучати до фінансування бізнес – це ті гострі проблеми, які заважають розвиватися українським профтехучилищам.

Їх обговорили під час зустрічі лідера партії «ЗА Майбутнє», народного депутата від Луцька Ігоря Палиці з директорами ПТУ в Сумах, інформує УНІАН.

«Реалії такі, що обладнання, на якому практикуються студенти в більшості таких закладів, – дуже застаріле, йому вже по кілька десятків років. Середня зарплата викладачів – 5-6 тисяч гривень. Звісно, молоді спеціалісти не хочуть іти викладати в ПТУ. Хоча вони могли б зацікавлювати учнів вступати на навчання», – зазначив Ігор Палиця.

Бізнес готовий допомагати, вкладати гроші в навчання студентів і оновлення обладнання, але для цього потрібна законодавча підтримка. У першу чергу, зміни в оподаткуванні, щоб підприємства не платили з цих коштів податок на прибуток. А ще – підприємствам потрібні гарантії: якщо вони готують для себе спеціалістів, то після навчання ці студенти підуть до них працювати, а не поїдуть на заробітки за кордон.

«На жаль, останні 6-7 років у нас політика держави така, що ніхто не зацікавлений у розвитку вітчизняної професійно-технічної освіти. Ми потрапили під зовнішній вплив, і зараз робиться все, щоб наші діти їхали за кордон, вчилися там, залишалися і ставали рабами», – сказав політик.

Ігор Палиця наголосив: майбутнє – за якісною професійно-технічною освітою. Спеціалісти дуже потрібні на ринку праці.

«Ми маємо найближчим часом спільно вирішити ті проблеми, які заважають розвитку навчальних закладів. І наша депутатська група «ЗА Майбутнє» вноситиме відповідні зміни в законодавство. Ми змусимо монобільшість прийняти ці зміни й дати поштовх розвиткові освіти. А якщо вона не справиться, то це зробить новий парламент», – підсумував він.

Як наголошував раніше Ігор Палиця, аби стати «сильними і незалежними», професійно-технічні навчальні заклади повинні відійти від усталеного принципу в освітньому питанні та вчитися самостійно залучати кошти, заробляти та економити, аби готувати спеціалістів тих професій, які не залишаться в Україні без роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus