USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Маємо зробити все, щоб коронавірус не поширювався», – нардеп від Волині

27 Березня 2020 08:00
Щоб не допустити масштабного росту кількості хворих на коронавірус, громадяни повинні дотримуватися суворого карантину та виконувати усі поради щодо профілактичного захисту. На Волині триває робота над оснащенням лікарень та амбулаторій відповідним обладнанням. Зокрема, першу партію масок та антисептиків вартістю 25 тисяч гривень передали для медзакладів.

Про це в ефірі «12 каналу» наголосила народна депутатка, членкиня групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич, йдеться на її сайті.

«За часів попередньої влади і пані Уляни Супрун, яка очолювала міністерство охорони здоров’я, все було зроблено для того, щоб зруйнувати санітарно-епідеміологічну службу в Україні. Тому звичайно вже на початку епідемії коронавірусу, ми не були готові до такого серйозного випробування. Зараз за допомогою карантинних заходів все робиться для того, щоб максимально запобігти поширенню хвороби і сповільнити темпи її розвитку», – зазначила Ірина Констанкевич.

«Нам потрібно докласти усіх зусиль, аби захистити наших медиків. Те, що держава пообіцяла їм зарплату у розмірі більшому на 200% , – надто мало. Медики повинні мати належне фінансове забезпечення і належні засоби захисту. А їх немає. І це величезна проблема», – зауважує нардеп.

Додамо, що днями з медіа українці дізналися, що у березні кількатонний вантаж із захисними масками українського виробництва був спрямований до Іспанії. І тільки два дні тому, після розголосу даної інформації, прокуратура Києва заявила, що відкрила за цим фактом кримінальне провадження. За даними правоохоронців, поставка масок до Іспанії була здійснена за зниженою вартістю для ухилення від сплати митних платежів і за сприяння Київської митниці. Також Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу щодо можливої недбалості членів Кабміну в умовах необхідності протидії Covid-19.

Нардеп наголошує, що до організації заходів із протидії та боротьби з коронавірусом на Волині підійшли копмлексно.

«20 мільйонів гривень для розв’язання даного питання виділено з Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», 120 мільйонів гривень – з обласного бюджету та бюджету Луцька», – зауважує нардеп.

Ірина Констанкевич зазначила, що постійно підтримує зв’язок зі своїм 23 округом.

«Ми спілкуємося з головними лікарями медзакладів округу. Пропрацювали потреби, думаємо над забезпеченням лікарень обладнанням. Усю інформацію передали на обласний оперативний штаб. Зараз також збираємо інформацію щодо місцевих амбулаторій. На 25 тисяч гривень мені вдалося придбати маски та антисептики, передала їх на округ. Звичайно, цього дуже замало. Зараз готуємо другу партію таких засобів. Далі працюємо над тим, як допомогти медкзакладам в окрузі», – розповідає Ірина Констанкевич.

Народна депутатка додає, що нині також із помічниками напрацьовують алгоритм дій щодо інформування про необхідність самоізоляції упродовж 14 днів тих людей, які повернулися з інших країн.

За даними Держприкордонслужби, тільки 24 березня український кордон перетнули 19 тисяч осіб, з яких 11 тисяч – це українці, які повернулися із-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
волиняка з володимир Показати IP 27 Березня 2020 09:29
При такій організації протиепідемічних заходів жодні гроші не допоможуть. Оті ваші " алгоритми" як заначає депутат, до одного місця... Адже втрачається час. І зараза розповзається. Тільки надзвичайний стан в області та державі може врятувати ще багато людей.
Караул до волиняка з володимир Показати IP 28 Березня 2020 09:20
Будь неладна та Супрун, продала всі маски перед епідемією.
Нострадамус Показати IP 27 Березня 2020 09:43
Приiхавших з Уханя пiдсупровiд вiдеокамер урочисто i золювали на карантин. А тепер, коли поiхали тисячi, це вже не актуально?
Луцьк Показати IP 27 Березня 2020 09:50
Головне вчасно виплачувати захмарні зарплати і премії високопосадовцям газової сфери і т. д.! Вони нас всіх врятують .....
Скільки можна? Показати IP 27 Березня 2020 10:13
Треба, треба, треба... Так робіть хоч щось!
а Показати IP 27 Березня 2020 11:12
а хто Супрун привів і тримав в нашій медицин, яка розвалила все? правильно! Порошенко. Дякуємо!!!
Ага до а Показати IP 28 Березня 2020 09:18
Те що зараз, це прірва. Такого лайна в медицині ще не було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus