USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Майже 200 лучан зібралися на річницю ранкової зарядки. Фоторепортаж

11 Серпня 2019 13:47
Сьогодні загальноміська акція «Ранкова гімнастика для всіх» відзначає свій третій день народження. Якщо для дитини це вік, відверто кажучи, не дуже поважний, то для громадської ініціативи – солідний. Приємно, що за цей час така корисна справа, як спільні заняття спортом не лише не занепала, але й продовжує розвиватися. Цьому сприяє як активність людей, так і підтримка міської влади.

Спільне заняття традиційно розпочалося на спортивному майданчику гімназії №21 імені Михайла Кравчука. Незважаючи на похмуре небо, яке вирішило долучитися до вітань легким дощиком, сьогодні тут зібралася рекордна кількість учасників – до 200 осіб.

Після обов’язкового кола, яке розігріло м’язи, заслужений тренер України з пауерліфтингу Олег Хом’як продемонстрував, як потрібно виконувати загальнорозвиваючі вправи. І, справді, дивлячись на фізичну підготовку спортсмена переконуєшся – регулярні заняття приносять користь!
Різноманітні присідання, розгинання та скручування завершилися, за словами Олега Хом’яка, «наймасштабнішою «планкою» у Луцьку».
Тренер розповів, що в подальших перспективах загальноміської акції бачить збільшення кількості тренувальних локацій та залучення до них більшої кількості людей. Для цього, наголошує він, необхідно, першою чергою, інформувати містян про те, що це безкоштовні заняття. Також, що з ними працюють професіонали і це не просто набір вправ, а, насамперед, хороший настрій, здоров’я, бадьорість та заряд позитиву на тиждень. До речі, спортсмен нагадав про східні традиції та не найгірший радянський досвід – спеціальні теле- та радіопрограми для тих, хто робить ранкові вправи.
На цьому зарядка не закінчилася – перед її учасниками виступили члени клубу традиційних бойових мистецтв «Фудо» та його очільник Сергій Цимбалюк. Майстри єдиноборств продемонстрували свої вміння, чим викликали схвальні оплески.
Директорка КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради» Наталія Назарук та заступниця директора департаменту сім'ї, молоді та спорту луцької міськради Катерина Шкльода подякували лучанам та усім небайдужим за їх активну громадську позицію та готовність за будь-якої погоди брати участь у заняттях спортом. До речі, Наталія Назарук нагадала, що фахівці «Спорту для всіх» роблять усе можливе, аби чим більше лучан долучалося до здорового способу життя.
Опісля Олегу Хом’яку вручили цінний подарунок та подяку від луцького міського голови за активну громадську позицію щодо залучення жителів міста до регулярних занять фізкультурою та спортом. Також подяку департаменту сім'ї, молоді та спорту луцької міськради за популяризацію фізкультури та спорту і подарунки отримали президент мережі фітнес-центрів «Інтер Атлетика» Володимир Горошко, провідні спеціалісти Центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Наталія Зінь, Олексій Ткачук та постійні учасники ранкових тренувань.

На завершення свята, усі його гості мали можливість поласувати тортом. Приємною несподіванкою стали квіти від організаторів для однієї із спортсменок – Надії, яка сьогодні також відзначає день народження.

Олександр Дурманенко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жанін Показати IP 11 Серпня 2019 14:21
Дуже корисно нагодували, зразу видно, що спортсмени
Бубочка Показати IP 12 Серпня 2019 07:58
Молодець, Олег Вікторович, фізкультуру в народ, здорова нація, довше проживем!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus