USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Майже 30% ветеранів в Україні є безробітними

18 Квітня 2024 21:37
В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного. В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного. Одна з причин, про яку кажуть самі ветерани, – їм некомфортно повертатися у середовище цивільних чи на попереднє місце роботи, бо вони звикають підпорядковуватися своєму командиру, працювати зі своїми побратимами.

Про це повідомила заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко, пише Укрінформ.

«Роботодавці хочуть приймати ветерана на роботу, оскільки він має хороші лідерські якості, стресостійкість, витривалість, вміння знаходити рішення. Попри це, з досліджень ми бачимо, що близько 30% ветеранів мають статус безробітного», – сказала Дорошенко.
Вона зазначила, що одна з причин, про яку кажуть ветерани, – їм некомфортно повертатися у середовище цивільних чи на попереднє місце роботи, бо вони звикають підпорядковуватися своєму командиру, працювати зі своїми побратимами. Дорошенко зауважила, що частина з них готова відкривати власну справу, розвивати власний бізнес, запрошувати своїх побратимів на роботу.

Читати ще: Максимум послуг за один візит: як у Луцьку працюють із ветеранами

Водночас, за її словами, хтось хоче працювати як найманий робітник. Заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду наголосила, що для цього роботодавцям потрібно розробляти форми адаптації ветеранів.

«Треба вміти знаходити можливості для ветерана, користуватися новим досвідом, показати йому, що з військової кар’єри можна адаптувати свої компетенції в цивільне життя», – підкреслила Дорошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus