USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Максимум послуг за один візит: як у Луцьку працюють із ветеранами

10 Квітня 2024 18:59
У Луцьку обговорили те, як зосередити спектр соціальних послуг, по які часто звертаються ветерани та члени їхніх родин, в одному місці. Це суттєво зменшить бюрократичні моменти і зекономить час військовим. Гості зі столиці ознайомилися, як і які саме послуги в цьому напрямку надають ЦНАП і департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради.

Зустріч відбулася в межах виїзного круглого столу комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Вона стосувалася спроможності місцевих громад запровадити ефективну систему для соцзахисту ветеранів, захисників і членів їхніх сімей, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Тут усе зроблено на високому рівні. Ми о 9:15 зайшли і вже нараховувалося 160 людей, які звернулися до ЦНАПу з тих чи тих питань. Звісно, ми не можемо виокремити, хто з них ветеран. Але бачимо, що люди працюють і якщо прийде ветеран чи член його родини, то отримає гарну послугу», – прокоментував голова підкомітету з питань соцзахисту ветеранів, очільник комітету ВРУ з питань соцзахисту та прав ветеранів Анатолій Остапенко.

Читати ще: На Волині створять центр ментального здоров’я

У профільному міністерстві сподіваються, що надавачі послуг на місцях скерують їм свої запити, які допоможуть якомога швидше впровадити надання послуг ветеранам у ЦНАПах за принципом єдиного вікна.

«Ми розробили і розпорядженням Кабміну затвердили стандарт надання послуг ветеранам у системі ЦНАПу. Це дуже важливий крок. На сьогодні перед нами стоїть наступне завдання – що потрібно зробити на державному рівні для того, щоб у кожному ЦНАПі послуги надавали саме за цим стандартом. Це розробка інформаційних систем, електронного документообігу між всіма центральними органами, які надають адміністративні послуги, і ЦНАПами, іншими суб’єктами тощо», – сказав заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько.
Читати ще: «Щодня обслуговуємо до 1300 відвідувачів». Директорка луцького ЦНАПу – про нові та найпопулярніші послуги. Інтерв’ю

Як налагоджена робота з ветеранами та членами їхніх родин на базі департаменту соціальної і ветеранської політики розповіла його очільниця Вікторія Майборода. Вона зазначила, що з ініціативи Луцького міського голови Ігоря Поліщука тут було відкрито центр підтримки родин військовополонених і військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти.

Проанкетувавши людину, яка до них звертається, спеціалісти департаменту розуміють, які послуги їй необхідні, і що можуть запропонувати.

«Ми маємо тісну співпрацю з Міністерством ветеранів, із Міністерством соціальної політики. Ми на прямому контакті з Русланом Приходьком. І багато ініціатив, які ми пропонували, вже запроваджуються. Ми сподіваємося, що надалі наша робота буде тільки вдосконалюватися, що вона полегшуватиме в подальшому отримання послуг і для ветеранів, і для членів їхніх родин», – наголосила директорка департаменту соціальної і ветеранської політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Як налагоджено роботу в департаменті з військовослужбовцями і їхніми рідними, розповіли отримувачі послуг. «Зустріли, посадили і швиденько зробили все», – зазначив військовослужбовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus