USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Майже 90% українців вважають, що чиновники не дбають про населення. Опитування

10 Квітня 2021 14:06
Громадяни України розчарувалися в політиці та політиках.

Про це повідомляють Економічні новини.

72% українців вважають, що в державі немає справжньої політичної еліти. 87,2% погодилися з тезою, що чиновники при владі не дбають про населення, а 79,9% не вірять, що можуть вплинути на ситуацію в країні.

Такий висновок зробили дослідники Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» за результатами Національного опитування щодо громадського залучення, проведеного компанією Info Sapiens, пише «Детектор Медіа».

На переконання дослідників, серед населення досі наявний низький відсоток довіри до влади. Недовіра розповсюджується і на колективні зусилля українців. Дослідження показало розчарування населення в політичних питаннях. 87,2% респондентів погодилися, що можновладці не дбають про населення, 83,6% вважають, що думка громадян не має значення для влади. 84,9% згодні з тим, що коли людина досягає вищих ешелонів влади, то починає використовувати свій статус для особистого збагачення.

«Недовіра затьмарює колективні зусилля українців. Половина респондентів – 50,5% погоджуються з тим, що іншим людям не можна довіряти. Думку про те, що кожен повинен піклуватися про спільні інтереси, поділяють лише 32,8% українців, а 62,2% переконані, що на першому місці мають бути саме особисті інтереси», – зазначили дослідники.

Також вони відзначили тенденцію українців прагнути до більшої свободи та верховенства права. 60% не готові жертвувати свободою заради більшої безпеки та благополуччя. Половина опитаних – 47,8% - погоджуються з тим, що українці повинні дотримуватися правил і законів навіть у найскладніших ситуаціях. 71,6% віддають перевагу конкуренції, оскільки вона стимулює людей працювати більше та бути інновативними.

Польовий етап опитування провела компанія Info Sapiens у грудні 2020 – січні 2021 року. Дослідники опитали у формі інтерв’ю 2 040 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах країни (за винятком Криму і непідконтрольних уряду України регіонів Донецької та Луганської областей).

Нагадаємо, згідно з опитуванням, проведеним групою «Рейтинг» на початку березня, рівень довіри до Зеленського знизився до 22,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Квітня 2021 14:58
Інші десять відсотків - самі чиновники *рідня*. Точно
опа Показати IP 10 Квітня 2021 16:39
Решта 10% - це і є чиновники.
Народна прокуратура Показати IP 10 Квітня 2021 18:01
А ці 90 % не замислюються, що самі ж відносяться до чиновників як до ворогів, незалежно від того, як вони виконують свою роботу. Людину лише призначили, а її вже наввипередки поливають брудом. Пригадайте, як в патрульну поліцію набирали мало не топ-моделей, що, довго ними захоплювались? Як тільки ті почали не котів з дерев знімати й селфитись у сонцезахисних окулярах, а виконувати свої прямі обов'язки - відразу наш "мудрий народ" призначив їх своїми ворогами. Показові й 50 % тих, хто нікому не довіряє (напевне, й собі самому) і 62% тих, хто плювати хотів на інших і на державу й дбає лиш про себе.Такий народ нічого спільного (а держава - це і є продукт спільної діялтьності) збудувати не здатен.
турбо режим Показати IP 10 Квітня 2021 20:24
А як же 73% .що розчарувались у бубочці? не може бути.не вірю.
Лучанин Показати IP 10 Квітня 2021 21:11
Населенню треба зрозуміти просту істину. Дбати про себе треба передусім самому. Від чиновників - вимагати виконання їх посадових обов'язків. В більшості випадків до них не входить "турбота про населення". Дибільне опитування, м'яко кажучи. Але для українців - може бути. Тут багато хто вважає, що про нього всі повинні "дбати". Країна субсидіантів і пільговиків, які хочуть жити як в Європі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus