USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Майже пів тисячі ліцеїстів прийняли присягу у Луцьку

14 Жовтня 2019 13:54
Майбутня еліта українського війська: у день захисника України присягу склали ліцеїсти обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Урочиста посвята в ліцеїсти відбулася 14 жовтня на Театральному майдані у Луцьку.

За роки існування навчального закладу 3024 ліцеїсти пішли у доросле життя, понад дві тисячі випускників присягнули на вірність українському народу і обрали майбутньою професією військову справу. Понад 600 випускників ліцею зараз виконують службовий та громадянський обов’язок, захищають цілісність, незалежність і суверенітет України в операції об’єднаних сил на сході держави.

Вірність народові, честь, військова слава: ці слова є священними для українського війська від славетних часів козацької доби до наших днів. На долю народу випало складне випробування – війна, але українці відроджуються як нація, яка високо піднесла на щит незабутий і невтрачений в бурхливих хвилях історії патріотизм. Схиляючи голови перед героїзмом, жертовністю, силою духу воїнів, хто відвагою та мужністю відстоює єдність держави, хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих у війні на сході.

Керівник ліцею Павло Боснюк повідомив, що сьогодні присягу приймає 451 ліцеїст. Він зауважив, що цього року здійснили випуск 324 вихованців, 168 з них стали курсантами вищих навчальних закладів сектору оборони та національної безпеки. Він висловив переконання, що більшість ліцеїстів, які щойно прийняли посвяту, присвятять життя служінню батьківщині. Серед ліцеїстів понад 200 учнів – діти, батьки яких є або були учасниками бойових дій на сході, тож ці діти обрали шлях, яким йдуть їхні батьки. Павло Боснюк запевнив, що офіцерський та педагогічний склад ліцею зробить все можливе для того, щоб підготувати їх до самостійного життя, дати інтелектуальний, фізичний та психологічний рівень підготовки, який дозволить бути їм конкурентними в сучасних умовах, стати гідними захисниками батьківщини.
До вітання ліцеїстів долучилися представники обласної та міської влади, козацтва та духовенства.

Заступник голови Волинської облради Роман Карпюк передав вітання від голови обласної ради та депутатського корпусу та побажав їм з честю нести звання захисника вітчизни, жити у мирній країні.
Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, вітаючи юних вихованців ліцею, відзначив, що вони стали на складний, але гідний шлях, шлях воїна-захисника України. На цьому шляху на них чекатимуть труднощі та перешкоди, але вони повинні пам’ятати, що не знають слова «не можу».

«Ви все зможете, ви зможете подолати труднощі, вчитися тільки на відмінно, гідно нести високе звання ліцеїста. Ви зможете все, тому що ви найкращі, зуміли стати ліцеїстами найкращого навчального закладу Волині», - звернувся до ліцеїстів секретар Луцької міськради.
Народний депутат Вячеслав Рубльов зазначив, що цей день ліцеїсти запам’ятають назавжди, адже це перший крок, який вони роблять. Він зичив, аби Божа матір допомагала вихованцям ліцею, адже вони приймають посвяту у день, коли поєднуються багато українських свят, які вшановують козацтво, воїнів УПА, захисників України.

«Сьогодні ви на цьому шляху в нелегкий час для країни, коли триває війна. І ваш вибір важкий і усвідомлений вами та вашими батьками. Я вірю в те, що у нас в країні запанує мир і ваша професія буде запобіжником, щоб більше ніколи війна не була в нашій країні, щоб більше ніколи ворог не міг наступати чи навіть планувати наступ», - звернувся до ліцеїстів нардеп.

Він побажав, щоб ліцеїсти закінчили навчальний заклад такого ж сонячного дня, але вже без війни, щоб в країні запанував мир і їм не довелося захищати Україну зі зброєю в руках на фронті. Вячеслав Рубльов зазначив, що вірить, що Господь подарує Україні перемогу і запанує мир.
Радник гетьмана Українського реєстрового козацтва Іван Степко вручив Павлу Боснюку відзнаку Українського реєстрового козацтва другого ступеня – срібний козацький хрест. Цю відзнаку отримали вже багато воїнів АТО, учасників бойових дій та українських громадян, які долучилися до виховання молодого покоління та продовження славних традицій українського козацтва.


Після посвяти ліцеїсти пройшли ходою центром Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Україна Показати IP 14 Жовтня 2019 17:48
А ви заєте що проходить в Києві??????
питання Показати IP 14 Жовтня 2019 18:18
А де в.о.голови ОДА, він взагалі існує, це кого ж призначили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus