USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Медики обіцяють грип «середнього рівня»

28 Вересня 2011 12:43
Ситуація із захворюваністю на грип в Україні на сьогодні є спокійною.
Про це повідомила під час брифінгу перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Мойсеєнко, – інформує Сегодня.
«Моніторингом Міністерства охорони здоров'я в десяти містах зазначено, що підвищення захворюваності на грип не наближається до порога. Ми сьогодні знаходимося в спокійній епідеміологічної ситуації», – зазначила Мойсеєнко.
За її словами, Міністерство розповсюдило доручення, головний державний санітарний лікар України видав постанову територіальним органам охорони здоров'я, а також лист від міністра охорони здоров'я, які стосуються конкретних дій для забезпечення профілактичних заходів, проведення вакцинації та закупівлі вакцин проти грипу.
Також вона зазначила, що, за даними Міністерства охорони здоров'я, медустанови мають достатній обсяг медикаментів.
«Щеплення може здійснюватися індивідуально, а не масово. Імунізація проводиться зареєстрованими вакцинами, це цілий ряд вакцин імпортного виробництва, вони високоякісні. Крім того, імунізація проти грипу для школярів не є обов'язковою», – додала вона.
Також Мойсеєнко повідомила, що, за даними епідеміологічної служби, в Україну не варто очікувати надзвичайних ситуацій з грипу в 2011-2012 роках.
«Нас очікує середній рівень захворювань», – сказала Мойсеєнко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бульба Показати IP 28 Вересня 2011 20:28
Читайте Коток Александр «Прививки в вопросах и ответах» «Беспощадная иммунизация»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus