USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Медики «відмили» майже півмільйона гривень

25 Листопада 2009 12:05
У причетності до розкрадання бюджетних коштів підозрюються підприємець – організатор конвертаційного центру та посадовці двох медичних установ, – повідомили в ДПА у Волинській області.
Кримінальну справу стосовно місцевого приватного підприємця Дмитра Д. у податковій міліції області порушили за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) декілька місяців тому. Попередньо правоохоронці задокументували та зупинили діяльність «конвертаційного центру» з обігом коштів у 3,6 мільйона гривень, ініціатором створення якого став цей же бізнесмен.
Згодом, аналізуючи матеріали справи, співробітники податкової міліції з’ясували, що саме через цього приватного підприємця дві медичні установи області замовляли послуги коштом держави. Однак, при цьому штучно завищували вартість послуг.
Відтак, на рахунок підприємця дві лікувальні установи перерахували 451 тисячу гривень державних коштів.
Як свідчать матеріали справи, потім кошти конвертувалися підприємцем у готівку. А різниця між завищеною і звичайною вартістю послуг поверталася вигодонабувачам. Факт розкрадання бюджетних коштів очевидний.
Втім, це остаточно з’ясується в ході подальшої перевірки.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 25 Листопада 2009 14:13
державні кошти відмивають скрізь на усіх рівнях, на місцевому - менше, на загальнодержавному - масштаби махінацій набагато більші. не вірю, що жоден, хто сидить ЗВЕРХУ, не заробив на "каліфорнійській епідемії"
Таня Показати IP 25 Листопада 2009 16:35
А у ході подальшої перевірки з"ясується, що нічого не з"ясується. З ким треба поділяться, кого треба прикриють, а ще на когось спишуть. :)
Dmytro Показати IP 25 Листопада 2009 16:51
як не прикро визнавати, але за рахунок епідемії ( а чи була вона?) нажилося дуже багато людей ( від аптек до чиновників в МОЗ)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus