USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мер Луцька розповів, як святкує Великдень. ВІДЕО

4 Травня 2013 20:49
Фарбуванням пасхальних яєць у своїй родині до недавнього часу займався лише Микола Романюк.
Про це мер Луцька розповів в ефірі телешоу «Ранок» на телеканалі «Нова Волинь» 4 травня.
Під час розмови «без краваток» луцький міський голова розповів багато цікавого про своє життя. Зокрема, й про пасхальні традиції, яких дотримуються у його сім’ї. За словами Миколи Романюка, у великодню ніч йому зазвичай не вдається особисто посвятити паску, адже він традиційно йде вітати лучан зі святом «як мінімум в трьох церквах». «Мені посвятити не вдасться. Це буде робити дружина і діти», - додав міський голова.
«А традиції такі: я зранку, як привітав лучан, обов’язково стараюся поїхати в село до мами на приблизно 5 годину ранку. То я можу встигнути ще посвятити паску. Це за 25 кілометрів, село Золочівка Демидівського району (на Рівненщині, - «ВН»), я традиційно туди їжджу, то, може, і застану там. Там з’їжджаються всі до мами. Ми снідаємо там. В нас в селі святять паску, приходять з церкви і снідають. Поснідали все, що є на столі, як кажуть. А далі десь з сім’єю збираємося. Ну, мається на увазі, вже не разом, брат зі своїми, я – зі своїми», - розповів Микола Романюк.
«Все саме цікаве – підготовка до Пасхи. В нас в родині до недавнього часу, десь до позаминулого року, тільки один я займався, як кажуть у нашому селі, крашанками. Усе готував», - поділився мер Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Без к екса! Показати IP 4 Травня 2013 22:07
Зірку в ..орностудію
ViNaPa Показати IP 5 Травня 2013 12:04
Гарна, порядна родина.
леся Показати IP 5 Травня 2013 12:22
Мер - такий самий християнин, як усі ми.
Антон Показати IP 5 Травня 2013 21:48
Молодець ! Досвід яйця красити має ще з комсомолу...;))
саня Показати IP 6 Травня 2013 12:17
красавец
gucci black friday Показати IP 1 Грудня 2013 02:25
thanks for share!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus