USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мільярдер Блумберг балотуватиметься в президенти США у 2020 році

8 Листопада 2019 13:05
Колишній мер Нью-Йорка і мільярдер, який займає 11 сходинку рейтингу Forbes зі статком у $52 млрд, Майкл Блумберг найближчим часом подасть документи для участі у виборах президента США 2020 року.

Як повідомляє ВВС, Блумберг балотуватиметься від Демократичної партії.

Чистий капітал Блумберга становить $52 млрд (за даними Forbes). Це майже в 17 разів більше, ніж у Трампа ($3,1 млрд). Блумберг був банкіром з Уолл-стріт і заснував імперію фінансового видавництва, яка носить його імʼя. Як філантроп він пожертвував мільйони доларів на освітні, медичні та інші цілі.

Зараз вже 17 кандидатів від Демократичної партії заявили про свою участь у виборах президента. З боку республіканців троє кандидатів заявили, що змагатимуться з Дональдом Трампом у первинному конкурсі партії. Але, за словами радника Блумберга Говарда Вулфсона, мільярдер стурбований тим, що жоден з кандидатів від демократів не зможе перемогти Трампа на виборах 2020 року. Вулфсон додав, що Блумберг обмірковував рішення про свою участь у виборах протягом декількох тижнів.

Мільярдер вже направив працівників свого майбутнього штабу для збору необхідних підписів до Алабами, де до 8 листопада можна вступити в передвиборчу гонку.

За даними Real Clear Politics, у жовтні рейтинг головного конкурента Трампа – колишнього віцепремʼєра Джо Байдена – впав майже до мінімальної позначки. Станом на початок жовтня його готові підтримати лише 26,2% опитаних. У квітні цього року, коли Байден заявив про намір брати участь у виборах, його рейтинг становив 30,3%, а в травні зріс до 41,4%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus