USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мінінфраструктури хоче обкласти таксистів новими податками

5 Серпня 2020 20:31
Міністерство інфраструктури України оприлюднило і винесло на обговорення законопроєкт, який регламентує діяльність таксі. У разі його прийняття кожен таксист буде змушений платити державі близько 3600 гривень на рік. А штраф за первезення пасажирів без ліцензії складе 3400 грн, пише Аuto.24.

Законопроєкт, опублікований на сайті МІУ, розроблений з урахуванням «необхідності» виправлення ситуації на ринку, коли через неефективність наявних інструментів регулювання і контролю ринок пасажирських перевезень на таксі та легковими автомобілями на замовлення виявився поза держрегулюванням.

За оцінками експертів МІУ, обсяг ринку внутрішніх перевезень таксі становить близько 40 млрд грн на рік (у тому числі ринок інформаційних послуг з організації перевезень – близько 4 млрд грн). Кількість осіб, задіяних у перевезеннях, становить близько 220 тис., 98% з яких є неофіційно зайнятими фізичними особами, які не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності.

У законопроєкті йдеться про те, що потрібно забезпечити надходження податків і зборів від ведення діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень на таксі та легковими автомобілями на замовлення в бюджети різних рівнів за отримання патенту (оцінюється в 800 млн грн на рік).

Якщо обіцяні МІУ надходження до бюджетів (800 млн грн) розділити на підраховану експертами міністерства кількість таксистів (220 тис.), то вийде, що кожен таксист буде змушений платити державі близько 3600 гривень щороку.

В МІУ повідомляють, що зауваження та пропозиції до проєкту закону приймаються протягом місяця. Крім того, проєкт закону потребує узгодження з іншими міністерствами та відомствами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ннн Показати IP 5 Серпня 2020 22:31
Шо не закон то обкласти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus