USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.90 40.05
  • PLN 9.90 10.08

Міністерка оборони Німеччини пішла у відставку на тлі критики через Україну

16 Січня 2023 12:49
Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт офіційно підтвердила, що подала у відставку. Вона звинуватила медіа в надмірній увазі до її особи.

Про це йдеться в її заяві на сайті Міноборони Німеччини, передає Бабель.

«Сьогодні я звернулася до федерального канцлера з проханням звільнити мене з посади федерального міністра оборони. Зосередження ЗМІ на моїй особі протягом місяців навряд чи дозволяє висвітлювати факти та дискутувати про солдатів, Бундесвер і безпекові рішення в інтересах громадян Німеччини. Цінна праця солдатів і багато вмотивованих людей у сфері бізнесу мають бути на першому плані. Тому я вирішила зробити свою посаду вакантною», – зазначила вона.

Ламбрехт подякувала всім, хто щодня працює над безпекою Німеччини, і побажала їм всього найкращого в майбутньому.

Відставці Ламбрехт передувала низка скандалів. Наприклад, у першому ж інтервʼю після вступу на посаду в грудні 2021 року Лабрехт заявила, що не знає звань Бундесверу. Після вторгнення росії в Україну її діяльність і слова теж неодноразово критикували.

У жовтні Ламбрехт та очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок попросили Міністерство фінансів виділити втричі більше грошей на допомогу Україні. Вони вимагали врахувати це під час погодження бюджету на наступний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 16 Січня 2023 13:29
Німеччина вже давно куплена роснефть та росгаз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus