USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 40.00 40.30
  • PLN 10.00 10.18

Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакету допомоги

11 Травня 2024 20:40
Велика Британія надає Україні найбільший в історії пакет військової допомоги.

Про це повідомило Міністерство оборони країни.

«Поряд із 500 мільйонами фунтів стерлінгів у вигляді військового фінансування Велика Британія надає життєво важливе обладнання: 4 мільйони боєприпасів, понад 1600 ракет, 400 транспортних засобів, включаючи 160 транспортних засобів Husky», – йдеться у заяві.

Раніше прем’єр Британії Ріші Сунак анонсував, що Україна отримає 500 млн фунтів стерлінгів додаткового військового фінансування від Великобританії. Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Камероном подякував за таку інінціативу.

Читати ще: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $400 мільйонів

Посольства Британії в Україні заявило, що країна прагне укласти з Києвом угоду про 100-річне партнерство. Це нова угода, яка побудує міцні зв’язки між двома країнами у всьому спектрі стосунків: від торгівлі, безпеки та оборони, до науки та технологій, освіти, культури та багато іншого.

У січні 2024 року Україна та Британія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак заявив, що нова безпекова угода між Британією та Україною слугуватиме основою для партнерства між двома країнами, яке триватиме «100 років або більше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus