USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Міноборони купило на 72 млн димову суміш для страйкболу й кіно

17 Березня 2018 19:45
Міноборони у 2015-2017 роках закупило замість димових сумішей марки ДС-56 для використання в зоні бойових дій суміш для обкурювання дерев, імітації бойових дій при грі в страйкбол та під час кінематографічних зйомок.

Про це повідомляє Українська правда.

За фактом закупівлі неякісного військового майна військовою прокуратурою Криворізького гарнізону 12 березня розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

Повідомляється, що у 2015 – 2017 рр. у зв’язку з нагальною потребою забезпечення військ димовою сумішшю при проведенні антитерористичної операції Департаментом держзакупівель Міністерства оборони за замовленням центрального управління військ РХБЗ здійснено закупівлю у ТОВ "Фірма Альфа ЛТД" димових сумішей марки ДС-56.

Сума вказаної угоди складає понад 72 млн гривень.

При цьому жодних випробувань перед придбанням майна військового призначення військовими посадовими особами проведено не було.

Натомість виявлено, що закуплена димова суміш не є димовою сумішшю марки ДС-56, яка знаходиться на озброєнні у Збройних Силах України.

Більше того, через відсутність стійкості диму до розсіювання в атмосферному повітрі закуплена димова суміш не забезпечує належного маскувального ефекту (за технічними умовами аерозольний ефект димової суміші має тривати близько 30 хв.), а тому взагалі не може використовуватися за цільовим призначенням під час бойових дій.

"При цьому встановлено, що за своїми технічними характеристиками закуплена суміш виготовляється для обкурювання дерев, імітації бойових дій при грі в страйкбол, у якості димової завіси під час кінематографічних зйомок тощо", - заявили в військовій прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр (поз) Показати IP 17 Березня 2018 20:44
Заплатити зараз МОУ 70 мыльйоныв це все одно , це всеодно шо нам заплатити за маршрутку 3 гривні.З таким гіганським бюджетом це копійки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus