USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Міноборони – про «провал» легендарних танків 14-ої ОМБР

28 Червня 2018 12:35
В Міноборони прокоментували «провал» легендарних танків 14-ї ОМБР. Через технічні проблеми танків Т-84У «Оплот» 14-ї окремої механізованої бригади, які виникли під час міжнародних танкових змагань Strong Europe Tank Challenge-2018 у Німеччині, створили робочу групу. Вона має визначити причини технічних та конструкційних недоліків. Про це йдеться у відповіді ДК «Укроборонпрому» на запит видання Obozrevatel.

Нагадаємо, проблеми Т-84 почались з першого ж дня змагань, коли нашим танкістам довелося показувати себе в атаці.

У прес-службі ДК «Укроборонпрому» повідомили, що у 2018 році, відповідно до замовлення Міністерства оборони України, ДП «Завод ім. Малишева» та ДП «ХКМБ ім. Морозова», що входять до складу ДК «Укроборонпром», провели роботи з ремонту з елементами модернізації системи керування вогнем п‘яти танків Т-84.

«Після завершення робіт, відповідно до чинного порядку, було здійснене приймання зазначених танків, шляхом проведення приймально-здавальних випробувань, які включають також перевірку замовником, у цьому випадку - Міністерством оборони України, всіх вузлів та агрегатів, якість проведених робіт та фіксування всіх несправностей. А у випадку їхнього виявлення - техніка не приймається», – повідомили у прес-службі.


В концерні зазначили, що при перевірці та під час випробувань екіпажами Т-84 жодних недоліків зафіксовано не було.

«Після цього передані основні бойові танки Т-84 активно експлуатувалися, зокрема, згідно з повідомленнями Міністерства оборони України, довели свою ефективність під час проведення міжнародних навчань Combined Resolve X», – зазначено у відповіді прес-служби.


Що стосується несправностей «Оплоту», що були виявлені на міжнародних танкових змаганнях Strong Europe Tank Challenge-2018, за цим фактом ДК «Укроборонпром» та Міністерство оборони України вже провели круглий стіл, на якому були присутні представники Концерну, підприємств, які виконували роботи над Т-84, Міністерства оборони, Генерального штабу, Командування Сухопутних військ Збройних Сил України та Озброєння Збройних Сил України.

«За результатами проведеного круглого столу було прийняте рішення створити робочу групу, яка має визначити причини виявлених технічних та конструкційних недоліків, а також визначити ефективні засоби попередження подібних інцидентів», – повідомили у прес-службі концерну.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Степан (Крымчанин) Показати IP 28 Червня 2018 12:58
Дуже інформативний тезіс-"В концерні зазначили, що при перевірці та під час випробувань екіпажами Т-84 жодних недоліків зафіксовано не було". Давайте реально перекладем на звичайну людську мову-дали хабаря, накрили поляну для членів комісії, акт підписано, і "жодних недоліків". Все просто.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 28 Червня 2018 13:10
А казали шо то найкращий в свiтi танк
БМ Оплот до АНАТОЛЬ_ Показати IP 15 Вересня 2018 12:10
на змаганнях були задіяні Т-84У "Оплот" 1999 р. щей після довготривалої консервації, та ще в найоротший час приведення даної техніки в задовільний експлуатуючий стан, а найкращим називали ОБТ "БМ ОПЛОТ" 2009 зразка випуску (в той час як було потрібно займатися технікою яка приймала би участь в змаганнях, завод працював над закінченням контракту по поставці до Тайланду ОБТ "БМ ОПЛОТ-Т" це навіть сам екіпаж підтвердиа, який прибув на навчання)
Іван Показати IP 28 Червня 2018 13:37
Почитав, зрозумів - не ту країну Honduras_сом назвали!
51 омбр (поз) Показати IP 28 Червня 2018 15:18
Легендарними ъх зробив атошна міфологія а не 14 бригада. Це шо *леопард* абрамс м1а2**челенджер* чи *меркава*.Мені в цій ситуації імпонує советский підхід до справи. Цілий рік олімпіська танкова рота тренувалась(селфі,конференції,інтервю) , спалено не одну цистерну пального ,вистріляно не одну тону боєкомплекту. проведено десятки стройових оглядів.Консультував Мудрик ,Пугач,Тішик, Дорощук. І як сказав фінський маршал барон Карл Густав Манергейм *Огромний вклад и ничтожний результат*
51 омбр Показати IP 28 Червня 2018 15:51
Я так поняв шо провалили все танки а не міноборони. Міноборони в нас по жизні не при делах, якщо провали (котли. згорівші склади з бп,аватарія . провал призову,некомплети особового складу в бойових частинах).
ще Показати IP 28 Червня 2018 16:10
Україна - фейл стейт!!!
аяяй Показати IP 28 Червня 2018 16:17
диверсія!
ххх Показати IP 28 Червня 2018 19:50
що за безвідповідальність.танки-позор.закон про антикорупційний суд-небуло абзацу про його створення.шоколадна дупа домовилась з путлером-денисову тиждень не пускають у тюрму до сенцова.зате великий дипломат.це перемога.дати великі зарплати -небуде корупції.......треба почати садити...стріляти....таких (діячів) бо коли у людей увірвеця терпець незнаю чи педро встигне до літака......
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 28 Червня 2018 19:54
Шкідництво під час війни. Зрада.
Правда Показати IP 29 Червня 2018 08:55
Не ці жирні ду..мають давати оцінку,які то і в танку не були,а танкісти,які досконало знають техніку і її недоліки.Тільки хто їх буде слухати.Якщо хочеш "завалити"справу-створи комісію,совєтський принцип діє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus