USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська стоматполіклініка ліквідовуватиме застаріле медичне обладнання

18 Червня 2018 21:12
Два рентгенапарати та стоматологічну установку в комунальному лікувально-профілактичному закладі «Міська клінічна стоматологічна поліклініка» визнали непридатними для експлуатації.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації 18 червня.

Комунальний лікувально-профілактичний заклад «Міська клінічна стоматологічна поліклініка» надав документи на списання шляхом ліквідації основних засобів, що перебувають у неробочому стані та потребують значного відновлення.

Списати пропонують рентгенапарат «Planmeca» 2004 року випуску (первісна вартість 20,1 тисячі гривень) та рентгенапарат дентальний 2007 року випуску, а також установку стоматологічну «Сатва» 2007 року випуску. Про це повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко. Обладнання відпрацювало рекомендований термін роботи, є зношеним, а вартість робіт з його відновлення перевищила б вартість придбаного аналогу сучасного зразку (деталі та запчастини до стоматологічної установки давно зняті з виробництва).

Техніку оглянули спеціалісти ТОВ «Києв спецутіль». На підставі огляду видали технічні заключення, згідно з якими обладнання не підлягає ремонту.

Отже, комісія зі списання основних засобів міської стоматологічної поліклініки, враховуючи тривалий термін експлуатації основних засобів, непридатність до експлуатації обладнання, а також те, що відновлювальний ремонт із заміною низки складових частин є економічно недоцільним, рекомендувала головному лікарю закладу списати з балансу цю застарілу техніку шляхом ліквідації, організувати здачу металобрухту та провести утилізацію. Члени постійної комісії міськради також рекомендували підтримати проект рішення про списання вказаного обладнання.

Нагадаємо, що депутати хочуть оглянути автотехніку, яку хоче списати ЖКП №11.

Також члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про списання двох застарілих комп’ютерних класів в НВК №9.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus