USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Міського голову Одеси Труханова взяли під варту, – САП

4 Травня 2023 17:01
Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту у справі про одеський завод «Краян».

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Слідство вважає, що Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями мерії та приватної компанії заволодів коштами місцевого бюджету Одеси в сумі 185 млн грн під виглядом придбання будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за свідомо завищеною вартістю.

Крім того, директора приватної компанії-продавця будівлі обвинувачують у вчиненні злочинів за статтею про фіктивне підприємництво та замах на легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом.

Вищий антикорупційний суд у четвер, 4 травня, постановив заарештувати міського голову Одеси Геннадія Труханова з правом внесення застави у 13 млн грн.

Строк тримання під вартою – 60 діб.

Підготовче засідання у цій справі не можуть провести ще з осені 2021 року. Нескінченні хвороби, відпустки, неявки обвинувачених та їхніх захисників затягували розгляд – все для спливу строків притягнення до відповідальності.

25 квітня ВАКС обрав Труханову запобіжний захід у вигляді майже 31 млн грн застави. Як пише Transparency International Ukraine, мер не вніс заставу, тож САП клопотала про зміну запобіжного заходу на арешт з альтернативою застави у 50 млн грн.

Як відомо, 1 червня 2018 року антикорупційні органи завершили розслідування в цій справі. У липні 2019-го Малиновський районний суд Одеси визнав невинуватими Труханова та інших у розтраті 92 млн грн. Пізніше апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок, і тепер цю справу скерували на повторний розгляд до Вищого антикорсуду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Травня 2023 19:44
Перевірте його документи заодно! Там крім українського паспорта, у него есть ещё одно гражданство

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus