USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Моя логіка цього бардаку не може зрозуміти», – лучанка про те, як записувалася у сімейної лікарки, аби здати тест на COVID-19

20 Жовтня 2021 22:10
Мало того, що в Луцьку, аби здати тест на коронавірус, треба записуватися за кілька днів, так ще й отримати результат проблематично.

Про те, з якими труднощами при цьому довелося зіткнутися, написала координаторка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Волині, депутатка Луцької райради Ольга Максимяк у Фейсбуці.

«Сьогодні пів дня намагалася додзвонитися до своєї сімейної лікарки, аби дізнатися результати ПЛР-тесту.

Обслуговуюся я в амбулаторії, що на вул. Гордіюк у Луцьку. Пішки мені сюди йти максимум 10 хвилин.

У понеділок о 8 ранку я дивом додзвонилася до своєї лікарки, розповіла, що я і дитина погано себе почуваємо: немає ні смаку, ні нюху, і я хочу здати тест. На що почула, що сьогодні на сьогодні здати тест не можна, бо списки на аналізи вже подано у п’ятницю. Мені сказали набрати о 14.00, щоб записати на тест на вівторок.

14 година 10 хвилин – я знову набираю лікарку. Мені кажуть, що записатися на здачу тесту на вівторок не можуть, бо, мовляв, вже набрано 10 осіб. Я не витримую і починаю захищати свої права. Мене запитують «а що ви працююча?»… Лише після того, коли я сказала, що здійснюю публічну діяльність, на тест мене все ж записали.

Здати дитині тест в амбулаторії не можна. Бо для цього треба їхати у дитячу поліклініку. І от питання: а для чого тоді якісь електронні реєстри? Чому здати тести у приватних лабораторіях можна і дітям, і дорослим одночасно, а у державних ні? І чому нормальна система діагностики досі не налагоджена за 1,5 року пандемії?

Мій треш не завершився. Тому що сьогодні близько 14 години я так і не дізналася свій результат, а після 15 години лікарка просто до вечора не брала трубку і не відписала у Viber. І які препарати приймати проконсультувала сестра-лікарка нашої колежанки з Жіночого руху, яка, до слова, взагалі працює в іншій області.

Про цю ситуацію я написала у своєму сторіс. У приват мені вже надіслали контакти лікарів, з якими можна укласти нову декларацію. І от що цікаво, що мої знайомі також обслуговувалися раніше в цій же амбулаторії.

Моя логіка цього бардаку не може зрозуміти. Бо, як на мене, у цьому всьому раціональне зерно годі шукати. Єдине, що залишається, так це дякувати, що форма перебігу захворювання легка», - описала свій не зовсім приємний досвід Ольга Максимяк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
пацієнт Показати IP 21 Жовтня 2021 05:37
А ви, пані Ольга, спробуйте "полікуватись" в сімейної Тетяни Тречки. Вам після залишення її кабінету нічого вже не захочеться. Там грубість, хамство, нічим не підтверджені амбіції. Сільська знахарка. Люди вискакують від неї, як ошпарені і забувають, де роздягались.
Я Показати IP 21 Жовтня 2021 06:08
це Україна дівчино..за це скакали....
лучанин Показати IP 21 Жовтня 2021 07:36
Так і буде. А ви цікавились скільки дзвінків крім вашого було в цей день в сімейного лікаря, скільки видав електронних лікарняних, скільки направлень ,скільки було на прийомі записано ,а скільки прийшло??? Чи не приймав він пацієнтів за колегу який у відпустці чи захворів? І так щодня. ЛІКАР ПРОСТО ЛЮДИНА !!!
Народна прокуратура до лучанин Показати IP 21 Жовтня 2021 11:08
Мені, як пацієнту, це найменш цікаво. Цинізм сімейних лікарів вже давно зашкалює. При тому, що на відміну від лікарів другої ланки, зарплати сімейників зовсім не маленькі. Приична - відчуття тотальної безкарності. Треш, започаткований лікарем-смерть Супрун, ніхто виправляти не збирається - ні Міністерство, ні його підрозділи на місцях, ні Національна служба здоров'я.
Авжеж Показати IP 21 Жовтня 2021 19:00
Таки так. А до барадака чому не занесли те що здавати тест треба йти повз людей чи їхати разом з ними, стояти з ним у черзі через що їх можна заразити? І про це в нас ніхто не думає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus