USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Молдова ще на рік продовжила тимчасовий захист для українських біженців

29 Лютого 2024 10:05
Уряд Молдови ухвалив рішення продовжити надання тимчасового захисту переміщеним особам з України ще на рік – до 1 березня 2025 року.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Генеральний інспекторат з міграції Молдови.

«Переміщеним особам з України, яким було надано тимчасовий захист до 1 березня 2024 року, автоматично продовжується термін дії документа, що посвідчує особу, до 1 березня 2025 року, без необхідності явки до офісів Генерального інспекторату з міграції», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: США на два роки продовжили перебування українців за гуманітарними паролями

Як наголошується, рішення «є демонстрацією солідарності Молдови з Україною та українським народом». Це зроблено відповідно до рішення Ради ЄС, яким тимчасовий притулок для українців був продовжений до березня 2025 року.

Зазначається, що для громадян, які прибувають з України, тепер потрібно мати при собі дійсний проїзний документ, тобто той, в якого не закінчився термін дії. Для дорослих потрібен один із документів – дійсний національний паспорт для виїзду за кордон, ідентифікаційна карта/посвідчення особи або дійсний внутрішній паспорт.

Водночас дорослі, які в’їхали до Молдови на підставі внутрішнього документа, мають право лише на один виїзд/в’їзд з та до України.

Читати ще: Тимчасовий захист для біженців у Польщі: які зміни чекають на українців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus