USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Мовний закон» може підписати Мартинюк, ‒ регіонал

13 Липня 2012 13:06
Існуюче законодавство дає можливість Адаму Мартинюку підписати мовний закон, якщо голова Верховної Ради Володимир Литвин не може це зробити.

У цьому впевнений народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов, ‒ пише forum.

«Закон дає право Мартинюку ‒ стаття 80 ‒ підписати постанову, проголосовану, в разі, якщо спікер парламенту Литвин з якихось обставин не може: «Перший заступник голови Верховної Ради виконує обовʼязки голови Верховної Ради у разі його відсутності або неможливості виконання ним своїх обовʼязків», ‒ заявив Кисельов.

Разом із тим регіонал зазначив, що «є 88-а стаття Конституції, яка передбачає, що підписує тільки голова Верховної Ради, але в тому випадку, коли є стаття 5, яка говорить, що забезпечується безперервність влади, не може бути так, щоб когось не було, і країна зупинилася».

«Тому Мартинюк може спокійно підписати цей закон і клінчу не буде. Інша справа, як поведе себе Литвин», ‒ заявив Кисельов.

Однак Кисельов висловив сподівання, що Литвин «погарячкував» із заявою про відставку і перегляне своє рішення. Регіонал запевняє, що зміни в Регламент були внесені не для того, щоб змусити Литвина підписати мовний законопроект, або звільнити його напередодні виборів, а для того, щоб у нового скликання парламенту не виникло проблем з обранням спікера.

«Не треба нічого боятися, ніяких не буде потрясінь у парламенті. Парламент ‒ робочий орган, працездатний орган. Якщо Володимир Михайлович Литвин ‒ його право підписувати або не підписувати прийнятий закон, і це право поважати треба, ‒ але якщо він не передумає і не відкличе свою заяву, то, можливо, на позачерговій сесії... при розгляді питання про відставку Томенка, якщо Литвин не забере свою заяву, то буде розглянута і його заява теж», ‒ зазначив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
тиць-здиць Показати IP 13 Липня 2012 13:21
Це ветлівське падло підпише все, що завгодно. І не сумнівайтесь. Як що треба буде, то й рідну маму підпише, комуняка...
Коли підпише Показати IP 13 Липня 2012 14:02
Побачите, в нього рука відсохне до Нового Року!
Лучанин Показати IP 13 Липня 2012 20:25
Шановні добродії-відписувачі! Я не хочу захищати Мартинюка, хоча б тому що він того і не потребує, але кожного з Вас так само можна звинуватити в вбивстві, бо кожен може при певних обставинах це зробити, хоча б при самозахисті. Виходячи з цього я б порадив вам піти до міліції "з повинною". Є ще інший варіант - думати і судити по факту!
Артем до Лучанин Показати IP 16 Липня 2012 14:25
так факт вже є - порушення закону при постанвці на голосування згаданого закону! Чи ви так не вважаєте!????
з Луцька Показати IP 13 Липня 2012 21:05
Ця непотріб ще й до нас приїде перед виборами, засмердить все, що можна. А саме гірше, що на Поліссі за нього проголосують, не дивлячись ні на що
Патріот Показати IP 13 Липня 2012 21:40
Українці ви тут пишете коментарі читаєте ці статті та на кухні говорити як погано. Виходьте на майдани та захистіть себе і свою мову. Якщо ви цього сьогодні не зробите то завтра будете відкидати сніг в тайзі.
ахванасій Показати IP 14 Липня 2012 08:49
От комуняцьке п..ло ,порушив весь Регламент сесії Верховної Ради , прийнявши цей мовний закон.А потім ще має совість їхати на Волинь ,щоб обиратись депутатом!Комуняку --- на гіляку й копня в с..ку!
antikommi Показати IP 14 Липня 2012 11:22
Ось він, ідеал кононовічєй..
Василь Показати IP 15 Липня 2012 14:15
Я за нього буду голосувати, а всякім бандерам і полішукам-галицьким - ганьба!!!
Мішка Показати IP 15 Липня 2012 20:37
Шановні модератори, а де мій коментар??? Що це таке?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus