USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Радбез ООН відмовився обговорювати український мовний закон

21 Травня 2019 09:26
Рада безпеки ООН відмовилася обговорювати нещодавно прийнятий в Україні мовний закон.

Ініціативу про розгляд відповідного питання висунула Росія. Про це повідомляють «Новини ООН».

Під час голосування проти розгляду мовного закону виступили більшість учасників Радбезу — Німеччина, Велика Британія, Польща, Франція, США та Бельгія.

За проведення засідання проголосували представники п’ятьох країн — Росія, Китай, ПАР, Домініканська республіка та Екваторіальна Гвінея. Ще чотири країни від голосування з цього питання утрималися.

«Ми не бачимо необхідності в цьому брифінгу. Ми вбачаємо в цій пропозиції спробу Росії відвернути увагу від мирної і демократичної передачі влади в сусідній країні», — зазначив представник США в ООН Джонатан Коен.

Окрім того, Британія під час засідання Радбезу звинуватила Росію в неповазі до РБ через виступи постійного представника РФ.

Нагадаємо, Верховна Рада України 25 квітня 278 голосами ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Перед тим депутати кілька тижнів розглядали понад дві тисячі правок, внесених до закону. 15 травня закон був підписаний президентом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus