USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

МОЗ покарало клініку на Закарпатті, у якій анонімно робили щеплення від коронавірусу

10 Грудня 2021 13:04
МОЗ покарало клініку на Закарпатті, яка запровадила анонімну вакцинацію від коронавірусу, виключивши її з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять COVID-щеплення і заборонивши передавати туди вакцину, куплену за кошти держбюджету чи доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу, що транслювався на сторінці МОЗ у Фейсбуці.

Зокрема, Ляшко зазначив, що в Україні вже проведено 26 мільйонів 284 тисячі щеплень, кожне з яких внесене медичними працівниками до електронної системи охорони здоров’я, «тому що так передбачають нормативно-правові акти міністерства».

«Але, на жаль, є заклади охорони здоров’я, працівники яких не читають алгоритми міністерства і не чують попереджень. Тобто ці заклади свідомо порушують ліцензійні умови провадження медичної діяльності, тому будуть покарані. Вчора один заклад в Закарпатській області, який придумав собі процес «анонімної вакцинації», був виключений мною з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять щеплення проти COVID-19. Тобто в цей заклад від сьогодні заборонено передавати вакцину, закуплену за кошти державного бюджету або доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX», – наголосив Ляшко.

За його словами, додатково цей заклад буде ретельно проінспектований ліцензійною комісією МОЗ на предмет дотримання ліцензійних умов.

Як повідомлялося, у листопаді в Ужгороді запрацював анонімний пункт вакцинації від коронавірусу, в якому також можуть зробити щеплення власники фейкових COVID-сертифікатів.

За даними власника приватної клініки, на базі якої працює анонімний кабінет вакцинації, там щепили від COVID-19 майже півтори тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus