USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Може маскуватися під звичайну застуду: професор перерахував симптоми «Омікрону» у вакцинованих

24 Січня 2022 07:40
Штам «Омікрон» заразніший за попередні мутації, а також має відмінності у симптомах і може бути стійким до двох щеплень проти вакцини.

Про це повідомив Тім Спектор, очільник дослідження ZOE COVID, пише ТСН з посиланням на Express.

За його словами, коли з’явився «Дельта»-штам медики помітили зміну симптомів коронавірусу. Зокрема, такі прояви, як-от задуха, лихоманка та втрата нюху, почалися зустрічатися рідше.

Стали частішими симптоми, схожі на застуду, зокрема нежить, біль у горлі та постійне чхання, а також головний біль і кашель, особливо у людей, які були вакциновані.

«Ще у 2020 році стало зрозуміло, що оригінальна та альфа-версії коронавірусу мають три дуже поширені симптоми: кашель, лихоманку та втрату нюху, а також щонайменше 20 інших проявів», – зазначив Спектор.

За його словами, «Омікрон» продовжує тенденцію, встановлену «Дельтою». Цей штам, який домінує нині, викликає симптоми, які більше схожі на звичайну застуду, особливо у людей, які були вакциновані, і менше загальних системних симптомів, як-от нудота, болі в м’язах, діарея та висипання на шкірі.

До топ-5 симптомів «Омікрону» у вакцинованих належать:

– нежить

– головний біль

– втома (легка або сильна)

– чхання

– біль у горлі

Проте, завдяки вакцинації, «Омікрон» викликає у щеплених значно легше захворювання, ніж «Дельта» та її попередники.

«Якщо ви або член сім’ї почуваєтеся погано, є велика ймовірність, що це може бути коронавірус, особливо якщо ви часто чхаєте. Ви повинні залишитися вдома і пройти тестування, щоб переконатися», – зазначає професор Спектор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Січня 2022 07:56
Професор офіційно признав, що вакцинація це розвод і в найкращому варіанті, на гроші...
Петро до Анонім Показати IP 24 Січня 2022 10:19
Аноніст, ніде не було сказано що після вакцинації не хворітимеш, а говорилось що хвороба пройде в легшій формі.. Може маєш що заперечити і скажеш що вакцинованим обіцяли безсмертя?
Всезнайко Показати IP 24 Січня 2022 08:07
Може то звичайний грип?
Лучанин Показати IP 24 Січня 2022 10:09
Якщо хвороба стає себе схожою на ГРВІ, то для чого тоді вакцинація і всі оці обмежувальні заходи? Тільки через те, що ці симптоми викликає інший вірус? Британія вже відмінили всі оці обмеження...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus