USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Може статися трагедія»: вагітна волинянка, попри вмовляння лікарів, відмовилася від медичної опіки

24 Жовтня 2023 19:54
Пацієнтка з температурою під 40 градусів буквально виривалася з-під опіки медиків. Вони ж наполягали, що вагітній, яка кілька днів тому потрапила до них у критичному стані, варто залишатися в лікарні. Однак ні попередження про можливі загрози для плоду та життя жінки, ні вмовляння лікарів не подіяли.

Вагітна разом зі своєю мамою написала відмову від перебування в стаціонарі, бо ж потрібно їхати додому в село, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Генеральна директорка медоб’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська розповідає: цю вагітну до них привезла швидка вночі 18 жовтня. Медики оцінили її стан як дуже тяжкий. Завдяки зусиллям професіоналів він, хоч і дуже повільно, почав покращуватися.

Лікарі кажуть: випадок дуже складний. У жінки, імовірно, розпочався запальний процес в організмі. Проте через вагітність встановити діагноз непросто. Саме тому деякий час вагітна має лишатися під пильним наглядом лікарів.

«Аналізи погіршуються. Вона отримує лікування. Постає питання про те, що, можливо, її потрібно буде розроджувати. Вони не чують нас. І вагітна у важкому стані, з температурою 39 зібралася йти додому. Ми не можемо її відпустити, бо це загрожує її життю та життю її дитини. Однак ми не маємо права примусово тримати пацієнта. Ми надали всі роз’яснення про необхідність перебування тут й отримування лікування. Вагітна нас не чує… Трагедія. Може статися трагедія», – непокоїться Ірина Горавська.

Акушер-гінеколог Наталія Хабазняк додає: вагітна та її мама, яка приїхала забирати доньку з-під опіки лікарів, навідріз відмовляються від того, щоб пацієнтка перебувала в перинатальному центрі. Мовляв, їм треба додому в село. Вони навіть написали відмову від стаціонарного лікування.

Лікарі – у відчаї, адже розуміють, наскільки небезпечним є для цієї пацієнтки перебування без лікарського нагляду, але тримати її силоміць не можуть.

«Ситуація надзвичайно важка: і в діагностиці, і в лікуванні. Пацієнтка не є проста в спілкуванні, особливо її мама. Зусиль докладаємо багато протягом не одного дня. Сьогодні бабуся нам зробила виклик. Ми цей виклик прийняли», – каже Наталія Хабазняк.
У коридорі зібралося чимало лікарів: керівник закладу, гінеколог, хірурги. Тривають останні спроби достукатися до здорового глузду жінок, аби вагітна не покидала перинатальний. Однак безрезультатно. Волинянки заходилися збиратися додому.

Лікарі на вечір знизили температуру вагітній. Попри це, вона ледь стоїть на ногах, однак запевняє: почувається добре.

«Я мама. Я беру всю відповідальність. Лічно я відповідаю за все. Все отак на мене валіть. Так і пишіть… Я вам щось сказала б, але промовчу. Така вам новость була би хароша… Я люблю свою дочку, все. Їй добре, я її забираю. Всі хароші лікарі. Все добре в нас тут. От просто так визвали і визвали. Ніяких претензій не маємо… Я її мама. Чоловік у неї воює. У нас ще маленька дитинка, чотири роки. Ще хочу внуків. У нас все буде добре. Лікарі нас лікували. Я претензій не маю. Все добре. Як треба буде, ми знову звернемося до них», – каже мама вагітної Людмила.

Жінки покинули заклад. Нині лікарі перинатального – на телефоні з вагітною.

Як повідомила Ірина Горавська, мама молодої жінки переконувала їх телефоном, що нібито температури немає і все з її дочкою добре. Медики кажуть: згодом телефонуватимуть ще, бо розуміють усю критичність ситуації, якої, на жаль, чомусь не усвідомлюють ані вагітна, ані її мама.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Клава Показати IP 24 Жовтня 2023 21:20
А що ??? Хиба вагітність це хвороба ??? Нехай п...здує на всі чотирі сторони ...
Наталія Показати IP 24 Жовтня 2023 21:48
Дивуюсь таким дурепа,які не тільки своїм життям резикують але і дитини!(((Хабазняк Наталія Миколаївна прекрасний лікар якій варто довіритись,знаю з власного досвіду!
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2023 23:32
Роз‘яснили ризики, попередили про наслідки, дали підписати офіційні папери і нехай іде куди хоче. Якого х…на так панькатися з нею?
Військовий до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2023 13:09
А через день знову швидкій пхатися в те забуте село спасати яжемать!!! А хтось буде чекати в іншому місці
Військовий до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2023 13:09
А через день знову швидкій пхатися в те забуте село спасати яжемать!!! А хтось буде чекати в іншому місці
Анонім до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2023 19:14
Бо як тільки щось станеться таж мамаша буде волати що лікарі винні, бо не додивилися, недолікували, додому відправили.
проктолог Показати IP 25 Жовтня 2023 07:26
Це "діагноз". Моральний. Залишений свідомості. До знахарів підуть, чи до гадалок, екстрасенсів. І буде "здорова".
Просто Показати IP 25 Жовтня 2023 08:12
Наклепає ще. Це й процес не хітрий.
Військовий Показати IP 25 Жовтня 2023 11:05
Та я блін в шоці від тупості нашого народу Потрібно було в Ліпіни примусове направлення дати!!!
123 Показати IP 25 Жовтня 2023 13:10
Одній такій лікарі радили звернути особливу увагу на психологічний стан своєї дитини та обов'язково звернутись до лікарів, але за домашніми клопотами було не до здоров'я власної дитини. В результаті сталась трагедія, в якій звинувачує себе мати ............
Леся Показати IP 25 Жовтня 2023 17:11
Бляха, які всі розумні в коментарях. То лікарів на чому світ клянуть, то тут всі хором розпереживались за "хабарників", як їх часто називаєте. Не знаєте ж ситуації, якась юнкор однобоко накалякала, принижуючи маму пацієнтки. Дивіться за собою, святі такі, за своїми дітьми і сім'ями, і менше пхайте свого носа в чужі справи
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2023 17:28
Думаю мама не просто так забрала доньку.
Військовий до Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2023 19:36
З температурою 40????? Ви така сама напевне,навіть якщо грошей не було,це не відмазка ризикувати двома життями
лучанка до Лучанка Показати IP 26 Жовтня 2023 11:29
звісно, що не просто так - мама така ж пришелепкувата, як і доня! Якби мала клепку, то з такою температурою і такими поганими аналізами на такому терміні вагітності не забрала б! Не дай Бог щось погане трапиться - кого вона буде звинувачувати?! Знову будуть "погані лікарі"?!
Qwerty Показати IP 25 Жовтня 2023 17:50
Дурні полішуки. Їм завжди в село треба.
Олена Показати IP 26 Жовтня 2023 17:24
Історія перекручена. Людина з температурою 40 декілька днів просто не встане з ліжка. І як завжди медики не можуть встановити діагноз, що це за запальний процес? Це серйозна медична установа чи сільський ФАП? Головне що лікують, а від чого - то не важливо.
Мама Показати IP 29 Жовтня 2023 13:23
Мене теж лікували. Три тижні діагнози ставили, які не підтверджувалися аналізами в Сінево, медлаб та інших, де вартість одного аналіщу від 1000 гривень і вище. Дотягнули до того, що дитина наковталася вод. Екстренний КР на 38 тижні, реанімація 5 днів. І, о чудо, всі діагнози відпали. В день виписки не забули прийти за "подякою", про яку чемно натякнули. Не всі лікарі хабарники, але і не всі чесні і порядні, є такі що прямо в очі кажуть скільки. З ситуації так і почули аргументів вагітної, але скидається,на те, що лікували довго і дорого.
АаааааЦЬ до Мама Показати IP 2 Листопада 2023 14:30
То ви пришелепкувата мама тієї пришелепкуватої породілі? Ну не дивно, що у вас доця така, не дивно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus