USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Музиканти з трьох країн прославляли у Луцьку Божу Матір. Фото

13 Жовтня 2019 18:39
Незвичайний мистецький захід пройшов у Музеї Волинської ікони в рамках VI Міжнародного етнічного фестивалю «ЛіраФест-2019».

Сьогодні лучани мали змогу насолодитися стародавньою музикою, адже перед ними – на імпровізованих вуличних сценах, виступали майстри ліри та бандури.

Водночас, програма «ЛіраФесту-2019» передбачала ще один оригінальний захід. Музиканти відвідали Музей Волинської ікони, де біля святині нашої землі – Холмської ікони Божої Матері, організували імпровізований концерт.

Виступу передувала екскурсія залами музею, під час якої гості мали можливість помилуватися рідкісними зразками сакрального мистецтва. Затим, перед відвідувачами псалми і канти виконали Яцек Галас (Польща), Алєсь Жуковскі (Білорусь) та Андрій Ляшук (Україна). Кожен із майстрів зіграв оригінальний національний твір, тема якого була спільною – прославлення Богородиці.
Символічно, що почесне право заграти першим отримав польський гість нашого міста. Адже релігійна святиня знаходилась колись саме на теренах Речі Посполитої. Нині ж вона є символом релігійної толерантності та взаємоповаги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реаліст Показати IP 13 Жовтня 2019 22:10
Тоді нехай каються.бо це великий гріх прославляти божу матір. В біблії Бог сказав що нікому не віддасть своєї слави. Але люди не хочуть робити те що Бог казав, а роблять те що піп сказав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus