USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Ми готові до будь-яких дій від військових із Білорусі». Голова Волинської ОВА оцінив ризик порушення кордону

7 Липня 2022 12:28
Нападу з Білорусі не буде. Мета нових інформаційних вкидів щодо ймовірного порушення кордону з боку сусідньої держави – психологічний тиск. Таку думку висловив голова Волинської обласної військової адміністрації.

Очільник ОВА Юрій Погуляйко під час телерадіомарафону у студії ТРК «Аверс» наголосив, що негативної інформації щодо можливої загрози з боку Білорусі останнім часом дуже багато.

«Ми межуємо з Білоруссю на відрізку кордону протяжністю 214 кілометрів. Є проблемні ділянки. У нас було багато часу, аби підготуватися. Із перших днів воєнного стану ми провели багато роботи. Це і будівництво фортифікаційних споруд, і зведення інших споруд, загороджень. Ми готові до будь-яких дій від військових із Білорусі. Якщо такі будуть, то буде достойна відповідь. Ми продовжуємо працювати кожного дня, удосконалюємося, риємо, копаємо, мінуємо», – наголосив Юрій Погуляйко.

Читати ще: Зеленський заявив, що Україна готується до нападу, та звернувся до білорусів

Як додав, він особисто вважає, що жодного наземного нападу з Білорусі не буде. «Але загроза така є і розслаблятися ми не можемо. Їхня мета – залякати нас, зламати нас, щоб багато людей втекли, покинувши свої домівки, свої робочі місця, забравши дітей», – сказав голова ОВА.

На сьогодні кордон з боку Білорусі не порушено. Наші прикордонники, як і військові, працюють на місцях та моніторять ситуацію.

Читати ще: «Наша робота – виявляти і знешкоджувати ДРГ. На Волині все контрольовано», – бійці роти 100-ї бригади тероборони

Юрій Погуляйко також відзначив, що в населених пунктах, які межують із Білоруссю, не хочуть розселятися внутрішньо переміщені особи, які прибули на Волинь. Також туди не хочуть передислоковуватися релоковані підприємства.

«Наприклад, зараз ми готові надати 90 об’єктів, куди можна перевозити і малі, і великі підприємства, і будівельні, і дорожні організації. Ми щодня моніторимо ситуацію. Але підприємці з Донецької, Луганської, Запорізької областей не хочуть до нас їхати. Всього було переміщено тільки 16 невеликих підприємств за цей час. Чомусь підприємці думають, що в нас небезпечно… Це неправда», – акцентував голова ОВА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 7 Липня 2022 14:39
Скільки вже можна...?
Волинянин Показати IP 22 Жовтня 2022 00:39
А я вважаю, що буде. До 24 лютого нас так само заспокоювали казками. Тому, так званим офіційним особам не вірю!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus