USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Ми пам’ятаємо: лучани згадали Героїв Небесної Сотні. Фото

20 Лютого 2018 15:24
До 4 річниці Дня Героїв Небесної Сотні в обласному центрі Волині поклали квіти до пам’ятних знаків та пройшлися урочистою ходою центральними вулицями міста.

Захід за участю політиків, громадських діячів, майданівців, які прийшли віддати шану загиблим побратимам, відбувся у Луцьку 20 лютого.

Саме 4 роки тому під час Революції гідності відважні українці продемонстрували велику людську національну відвагу та самовідданість. Вони віддали свої життя, відстоюючи права свої права та права своїх дітей заради того, щоб жити у вільній країні.
Дійство розпочалося з панахиди за загиблими Героями на меморіальному комплексі «Вічна Слава», яку відслужило духовенство на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом.

«Річниця трагічних подій на Майдані сьогодні привела нас до могили загальної Небесної Сотні й до могили нашого Героя (Василь Мойсей, - ВН), який покоїться тут. Спрага до свободи – це той дар, яким Господь за молитвами батьків нагороджує дітей. Не кожен народ бажає воістину свободи. Багато хто погоджувався з поневоленням і сидів у пітьмі, але це не характерно для українців. Свободолюбивість оцей внутрішній гонор, відстоювання своїх прав – незнищенні.

Ми сьогодні згадуємо Сотню, але це вже воістину історія, оскільки сьогодні кажуть: тисячі. Нами з острахом читається стрічка на телебаченні – ці люди свідомо віддають життя за нас», - зазначив владика Михаїл.
Опісля присутні вирушили громадською ходою до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України», що на Театральному майдані, пройшовшись центральними вулицями міста – проспектом Василя Мойсея та вулицею Винниченка.
Насамкінець на головній площі міста лучан поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України», на якому розміщені портрети загиблих Героїв.
Зазначимо, що вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні продовжиться у Палаці культури годиною пам’яті «Герої не вмирають», а також о 18.00 на відбудеться заупокійна літія перед фотостендом героїв, які загинули за Україну.

Довідково. Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2018 16:03
Чому в законі є стаття за спробу держ перевороту, а за держ переворот нема?
До Лучанина Показати IP 20 Лютого 2018 16:38
А хто кого перевернув? Змінився державний устрій? Був устій, що суперечив конституції? Де ознаки саме перевороту? Вивчай питання предметно. Було си?ло яке втікло, бо си?ло. Потім були вибори. І потім будуть знову вибори. А непрохідність на виборах це не переворот.
Александр до До Лучанина Показати IP 20 Лютого 2018 17:54
Переворот это не смена устроя, а смена власти, насильная и в обход конституционных норм. Вы уверены, что в людей стреляли люди Януковича?
Анонім до До Лучанина Показати IP 20 Лютого 2018 18:42
Це ти про революцію,бо революція міняє державний устрій....
Анонім Показати IP 20 Лютого 2018 17:32
тепер можна сказати,що українці не заслужили цього подвигу кращих своїх синів; в більшості українці не були готові змінити країну, себе,змінити своїми вчинками оточуючих і робити це кожен день і кожну годину в усіх сферах, наполегливо вимагати змін від влади по усій її вертикалі; в більшості українці -це стадо,яким легко керувати тим, у кого більше грошей
Анатоль_ Показати IP 20 Лютого 2018 17:34
Народ став жити гiрше, шо там казати
Сергій Показати IP 20 Лютого 2018 20:58
Вічна память героям
Афганець Показати IP 20 Лютого 2018 21:57
А де ковінька?
Анонім Показати IP 20 Лютого 2018 22:18
На цій гіршості зявилась хорошесть: активізуалась діяльність Української Організації Патріотів. І ми спострігаемо базу на якій діе УКРОП. УКРОП демонструе що ПАТРІОТИЗМ - сьогодні це не ненавидіти тих, хто думае і діе інакше, а любов і підсилювання тих, хто любить Україну. Патріотизм це не ненавидіти і руйнавти. Патріотизм - це любити людей, допомагати їм, щоб вони діяли у рамках закону і щоб ці дії не наносили шкоди конеретному Українцю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus