USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Ми вже досягли стратегічного перелому і йдемо до перемоги», – Володимир Зеленський

11 Березня 2022 14:34
Українці борються за свободу 16-й день. Це вчетверо довше, ніж ворог планував на своє вторгнення.

Про це на власній сторінці у соцмережах повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Вільний народе вільної країни! Ми боремося за нашу свободу вже 16-й день. Це вчетверо довше, ніж ворог планував на своє вторгнення. Ми стоїмо проти армії, яку вважали найсильнішою в світі, яка сподівалася, що українці здадуться, а хтось зустрічатиме з квітами російській прапори на українських вулицях.

Але українці – горді люди, які завжди захищають свою землю і не віддадуть окупанту жодного її клаптика та відсотка своєї свободи. Я знаю, що за 16 днів багато людей почали відчувати втому. Я все розумію. Емоції грають з людьми погану гру. Це життя. Коли ми мобілізуємось, коли бачимо наші бойові перемоги і втрати ворога, очікуємо, що окупанти впадуть швидше і боротьба завершиться. Але це війна. Ще потрібні час, терпець, мудрість, енергія, вміння робити свою роботу по максимуму, щоб ми разом дійшли до перемоги», – звернувся він до українців.

Водночас Зеленський зазначив, що неможливо сказати, скільки ще днів українцям звільняти свою землю, але важливо, що ми це зробимо.

«Ми це зробимо, бо цього прагнемо. Стратегічного перелому ми вже досягли, йдемо до нашої перемоги. Це Вітчизняна війна з дуже впертим ворогом, який не звертає уваги на тисячі вбитих своїх людей. Ворог збирає по всій Росії резервістів та строковиків, щоб кинути їх у цю війну. Він (Путін, – ВН) надумав ввести в Україну найманців – головорізів з Сирії, країни, яку так само руйнували, як окупанти знищують нас. Ось так російські війська ставляться до українців, у тому числі й до російськомовного Донбасу, про захист якого вони кричали всім. Ракети, авіабомби, артилерія, сирійські найманці, які їдуть вбивати на чужу землю.

За минулу ніч окупанти провели «демілітаризацію» водопроводу в Чернігові. Місто залишилося без води. Через обстріли у частині Сумської та Донецької областей немає електрики. Нема газу, води, є проблеми з теплом. Це гуманітарна катастрофа, і ці два слова стали синонімом інших двох слів – Російська Федерація.

Вночі окупанти бомбардували взуттєву фабрику, будинок, дитячий садочок у Дніпрі. За що? Як вони загрожували російській державі? Продовжують катувати маріупольців, обстріляли ракетами Луцьк та Івано-Франківськ. Якщо це триває, отже, санкційних пакетів проти Росії недостатньо і вже сьогодні я очікую нових санкційних рішень від наших партнерів. Ця країна мусить платити щоденно за цю війну», – наголосив Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus