USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Минулого року 126 волинян судили за хабар правоохоронцям

27 Січня 2021 21:40
У 2020 році 126 громадян на Волині судили за надання неправомірної вигоди правоохоронцям.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

За результатами роботи органи Волинської обласної прокуратури у 2020 році скерували до суду обвинувальні акти у 126 кримінальних провадженнях за фактами надання громадянами неправомірної вигоди працівникам правоохоронних органів (ст. 369 КК України).

Зазвичай у такий спосіб люди намагалися залагодити із патрульними поліцейськими питання про не притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів.

Зауважимо, що кримінальна відповідальність за ст. 369 КК України настає не тільки за надання неправомірної вигоди, але і за пропозицію чи обіцянку надати службовій особі таку вигоду, у тому числі в інтересах інших осіб.

Найменше покарання за вчинення цих злочинів – штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Проте суд може призначити і покарання у виді обмеження чи позбавлення волі. За повторне надання неправомірної вигоди – аж до шести років. А за надання її службовій особі, яка займає відповідальне становище – до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Минулоріч на Волині ухвалено 74 обвинувальних вироки щодо громадян, які надавали неправомірну вигоду правоохоронцям, і одну особу засуджено до покарання у виді реального позбавлення волі.

Згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми.

Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Шо казати ? Показати IP 27 Січня 2021 22:27
Бабах по горобцях ! А шо з зловленими на гарячому хабарниками з будінспекції, облспоживспілки, податкової, прикордонниками, адвокатами, суддями, митниками, депутатами і т. д. Ялові, імпотентні ті органи ! Правоохоронні євнухи ! А скоріше всього - в долі !
007 Показати IP 28 Січня 2021 00:52
І ні одного хабарника не засудили . Зловили подоїли і випустили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus