USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Минулоріч у Нововолинську зросла народжуваність

28 Січня 2023 18:38
З кожним роком пологове відділення Нововолинської ЦМЛ обирає все більше майбутніх матусь. За статистикою народжуваність у Нововолинську збільшилася на 6,6%. Хоча на Волині зменшилась на 15,8%.

Про це повідомив міський голова Борис Карпус.

Упродовж 2022 року в Нововолинській лікарні прийняли на світ 467 немовлят. З них 57% – іногородні породіллі. Для порівняння, за 2021 рік було прийнято 436 пологів (44% – у мешканок інших громад, міст й областей).

Найбільше жінок приїжджають народжувати з громад Володимирського та Луцького районів, а також з Ковельського та Львівщини.

З початку війни нововолинські медики приймають пологи в породіль з різних областей України. Найбільше з Київської, Донецької, Харківської, Луганської та Запорізької.

Дедалі більше жінок обирають знеболення під час природніх пологів. 25% пологів були проведені з використанням епідуральної анестезії.

Читати ще: Подарунок на Різдво: після 19 років очікування у пари з Нововолинська народився синочок

"Дякую медикам за професіоналізм, чуйність і саморозвиток. Попри війну та небезпеку, під час тривоги в укритті ви продовжуєте приймати на світ маленьких українців", – відзначив міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus