USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Мирні переговори мають бути без підкилимних домовленостей, – Ігор Палиця

21 Серпня 2020 20:13
Новий голова української делегації в Тристоронній контактній групі з мирних переговорів Леонід Кравчук звернувся до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання щодо відповідності Постанови ВР «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» вимогам Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також Комплексу заходів з виконання Мінських угод, який був підтриманий резолюцією Ради Безпеки ООН 2202 (2015).

Про це повідомляє Interfax-Україна.

«Чому раптом виникає це звернення, якщо в постанові, котру Верховна Рада ухвалила конституційною більшістю, чітко вказано, що вибори на тимчасово окупованій території можливі тільки за умов припинення окупації та збройної агресії Російської Федерації проти України?» – наголошує лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця.

Він звертає увагу: відповідно до постанови, повинні бути виведені всі незаконні збройні формування, окупаційні війська та їхня військова техніка і відновлений повний контроль України за державним кордоном. Але жоден з цих пунктів не виконано. Тому й підстав говорити про проведення місцевих виборів на окупованих територіях немає.

«Сьогоднішня заява виглядає як потурання агресору та здача національних інтересів України. Подібні кроки можна розцінювати як свідому провокацію, спрямовану на порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Я закликаю Президента України, а також усіх інших задіяних у мирних перемовинах осіб, не допускати жодних підкилимних домовленостей! Будь-які перемовини повинні бути відкритими, а не кулуарними. Домовлятися треба на користь України! Ми не повинні віддати жодного клаптика нашої землі!» – каже Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 21 Серпня 2020 20:35
не пхав би секретар кравчук свого носа туди, куди його не просять
123 Показати IP 22 Серпня 2020 10:29
Та без Фокіна, який 2015 року виправдав захоплення Путіним Криму тим, що інакше півострів захопили б американці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus