USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Митнику, який пропустив через Ягодин товар на понад 1 млн, загрожує до 6 років тюрми

26 Січня 2021 15:31
На Волині митника, який через «Ягодин» пропустив незадекларований товар на понад 1 млн гривень, підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Волинській області.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомлено головному державному інспектору одного з відділів Волинської митниці ДФС про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України).

Слідство вважає, що, здійснюючи 29 травня 2019 року у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» митне оформлення транспортного засобу, який в'їжджав в Україну, працівник митниці умисно не вжив заходів до здійснення митних формальностей і незаконно звільнив його від митного контролю.

Під час переогляду авто працівниками УСБУ у Волинській області виявлено незадекларований товар без наявних на нього товаро-транспортних накладних, за ввезення якого держава недоотримала митні платежі на суму понад 1 мільйон 230 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування.

Зауважимо, що санкцією ч.2 ст. 364 ККУ за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ха 3 рази Показати IP 26 Січня 2021 18:04
У камері підвищеної комфортності?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus