USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У МЗС Польщі прокоментували затримання українського ветерана

10 Листопада 2019 15:54
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що польські органи влади ухвалять рішення щодо затриманого ветерана АТО Ігоря Мазура відповідно до міжнародного права.

Про це 10 листопада повідомляє TVN 24, передає ТСН.

Чапутович пояснив, що рішення про затримання «було ухвалене прикордонною службою, яка не знає, яку функцію виконує людина, яка перебуває у списку Інтерполу».

«І Україна, і Росія є сторонами угоди Інтерполу, і обов’язок прикордонної служби – затримати таку особу, – сказав він. – Іноді сторони угоди Інтерполу зловживають можливістю включення (осіб) до списку. Ці питання будуть проаналізовані та вивчені. Відповідні рішення відповідних польських органів влади будуть ухвалені відповідно до міжнародного права».

Чапутович заявив, що польські консульські органи з’ясовують з українською стороною причини внесення Мазура в розшук.

Нагадаємо, на прикордонному пункті Дорогуск за запитом Російської Федерації затримали відомого ветерана АТО затримали Ігоря Мазура, співробітника секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини, заступника голови УНА-УНСО та ветерана АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
народна прокуратура Показати IP 10 Листопада 2019 17:37
Нам Інтерпол завжди відмовляє в оголошенні у розшук сепарів за тероризм, мотивуючи це політичною складовою кримінальних проваджень, а для РФ, як бачимо, виконуються будь-які забаганки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus