USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На 100 тис. дорожче: для волинських амбулаторій закупили авто за завищеними цінами

20 Листопада 2020 15:41
Для амбулаторій Волинська ОДА закупила 47 новеньких автомобілів, вартість яких виявилися на 100 тисяч дорожчими, від ціни вказаної на офіційному сайті.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», передає Під Прицілом.

В інтернеті ж аналогічний автомобіль коштує 382 тисячі гривень. У той час, як в адміністрації придбали авто на 100 тисяч гривень дорожче. Чи виправдана ціна автомобілів не зрозуміло. Адже в договорі купівлі-продажу навіть не вказано, яку мають комплектацію закуплені кросовери.

47 новеньких Renault Duster з самого ранку виставили перед обласною державною адміністрацією. Ключі від автомобілів передають волинським амбулаторіям. Тепер сімейні лікарі добиратимуться до пацієнтів не пішки чи велосипедом, а автомобілями.

Автівки закупили за кошти світового банку. Тендер на купівлю кросоверів для працівників амбулаторій 21 липня оголосив департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації. Бажання взяти участь у торгах виявили три фірми: ТОВ «Луцьк-Експо», ПП «Галич-Моторс» та ТОВ «Полісся Моторс Груп».

Переможцем торгів стала фірма «Луцьк-Експо», яка запропонувала за 47 автомобілів Renault Duster найнижчу ціну – 23 147 500 гривень. З ними департамент і уклав договір. Виходить один такий автомобіль обійшовся у 492 500 грн. У той час коли на офіційних сайтах ціна цього автомобіля стартує 382 900 грн. Виходить різниця у 110 тисяч гривень.

Звичайно, в автомобіля може бути різна комплектація, а відтак і ціна може різнитися. Щоправда, у договорі купівлі-продажу на сайті «Прозоро» ніяких даних про комплектацію автомобілів, які закупили волинським медикам немає. Відтак не зрозуміло, чи виправданою є така ціна машин.

Невже для волинських амбулаторій придбали автомобілі не найгіршої комплектації – бо ж інакше така ціна авто є не зовсім зрозумілою і викликає чимало питань. До слова, ще на початку літа у бюджетній комісії Волинської обласної ради говорили про те, що голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко без погодження з бюджетною комісією затвердив перелік проєктів, які будуть фінансуватися із залишків субвенції державного бюджету. Зокрема мова йшла про проєкти, які стосуються сільської медицини. Щоправда, така самостійність губернатора принесла свої не надто хороші плоди. Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський каже, що не зрозуміло, за яким принципом в адміністрації визначалися з тим, в які громади потрібні автомобілі, а в які – ні.

Детальніше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Владислав Показати IP 20 Листопада 2020 15:56
Математика дуже проста,різниця у 5 170 000 грн.,осіла у кишенях чиновників з облдержадміністрації.
Ага до Владислав Показати IP 20 Листопада 2020 16:47
І можна по-гуляйко! а ще скільки різних дорожніх і не зовсім фондів!...
лучани Показати IP 20 Листопада 2020 16:48
Які проблеми? найдешевше ціна через Прозоро. Нічого незаконного нема.
Га-га-га Показати IP 20 Листопада 2020 17:57
Ну, тепер буде що бити
Отакої Показати IP 20 Листопада 2020 19:43
"не зрозуміло, за яким принципом в адміністрації визначалися з тим, в які громади потрібні автомобілі, а в які – ні" (С) - а чого не зрозумілого, тут є 2 варіанти: 1. Хто заніс, тому і дали. 2. Дали тому хто не заніс, інших посадили. Не нагадаєте, хто присів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus